Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НАП опразни касите на 11 обекта в Бургаско

НАП опразни касите на 11 обекта в Бургаско

Данъчни дирят задлъжнели фирми и обекти, укриващи обороти.

Националната агенция за приходите продължава с изненадващите проверки по Черноморието, ориентирани към некоректните длъжници. При една от сериите инспекции, екип на бургаското звено "Фискален контрол" опразни касите на 11 обекта в региона.

Мярката "изземване на пари от каси на длъжници" бе приложена предимно спрямо заведения и  хранителни магазини, които не плащат просрочените си задължения към приходното ведомство. Целта на данъчните е да принудят некоректните платци да започнат плащания към бюджета. Ако това не се случи, принудителните действия се повтарят. 

Продължават и проверките за укриване на обороти. От Агенцията посочват, че засиленото им присъствие има "дисциплиниращ ефект". В сравнение с месец юни намаляват засичаните нарушения, коментират от НАП Бургас.

От началото на юли динамиката на проверките отбелязва нередности при всяко пето контролно действие, докато през юни всяка трета проверка е установявала  пропуски. От началото на месец юли по Южното Черноморие екипи на звеното "Фискален контрол“ са проверили 686 търговски обекта, в 530 не са установени нарушения.

Неиздаването на касова бележка и разлики в касовата наличност остават най-честите нарушения. Контролните действия обхващат не само големите черноморски курорти, но и всички морски общини, НАП Бургас следи и обектите във вътрешността на трите области Бургас, Ямбол и Сливен, добавят от приходното ведомство. 

Данъчните апелират да се изисква фискален бон, а при неиздаването му да се сигнализира в НАП. Това може да стане на телефон 0700 18 700 или на електронен адрес infocenter@nra.bg.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега