Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НАП пресече опит за фиктивен износ на 13 тона фалшив кашкавал

НАП пресече опит за фиктивен износ на 13 тона фалшив кашкавал

Звеното „Фискален контрол“ в НАП пресече опит за фиктивен износ на 13 тона имитиращ продукт с растителни мазнини. Фалшивият кашкавал бил открит при проверка на камион, като фискалните инспектори установили несъответствие между количеството на стоката, натоварена в автомобила и посоченото във фактурата и другите придружаващи документи.

Звеното „Фискален контрол“ в НАПпресече опит за фиктивен износ на 13 тона имитиращ продукт с растителни мазнини.Фалшивият кашкавал бил открит при проверка на камион, като фискалните инспектори установили несъответствие между количеството на стоката, натоварена в автомобила ипосоченото във фактурата и другите придружаващи документи.

Оказва се, че откамиона липсват 13 тона от продукта, който по документи е описан като българскикашкавал на стойност 110 000 евро. Продукцията била предназначена заГърцияСлед като установяватнесъответствие между декларираните и действителните количества от фалшивиякашкавал, инспекторите извършват допълнителни проверки и откриват скритидокументи, в които са посочени реалните количества на превозваната стока.

Втези книжа са описани и реалните фирми получатели на продукцията, които серазличават от посочените в официалните документи, представени на инспекторитеот „Фискален контрол“ при проверката. Освен това, стоката в тези скритидокументи е посочена като продукт с растителни мазнини.

Инспекторите на „Фискален контрол“продължават работата си, иззели са стоката и са уведомили Българската агенцияпо безопасност на храните. Със случая са запознати и органите на досъдебнотопроизводство и Прокуратурата.

Фиктивният износ е една отнай-често срещаните схеми за измами с ДДС. При нея търговец изнася стоката само„по документи“, като в същото време ползва данъчен кредит. Междувременнопродуктите се реализират на вътрешния пазар, обикновено без платежни документии в хазната не се внасят дължимите данъци.

От началото на 2016 г. фискалните агентина НАП са извършили 43 847 проверкина транспортни средства, като на 11743 са поставени технически средства за контрол. Врезултат на извършените контролни действия са наложени 173 обезпечения, за дасе избегне отклонение от облагане, допълват от НАП.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега