Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НАП усвоява модерни методи за борба с киберпрестъпленията

НАП усвоява модерни методи за борба с киберпрестъпленията

На 8 и 9 април териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас ще бъде домакин на семинар на тема „Противодействие на измами, извършени чрез употреба на информационни и комуникационни технологии.

На 8 и 9 април териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас ще бъде домакин на семинар на тема „Противодействие на измами, извършени чрез употреба на информационни и комуникационни технологии.

Форумът се организира по инициатива на приходното ведомство съвместно с Международната  академия за обучение по киберразследвания. Целта на семинара е да бъдат затвърдени и придобити нови знания в областта на борбата с измамите, извършени чрез употреба на информационни и комуникационни технологии.

Ще бъдат представени и обсъдени най-разпространените киберпрестъпни схеми и групи в България, начините им на действие и предизвикателствата пред тяхното разследване и съдебно преследване. Във фокуса на дискусиите ще бъдат и електронните доказателства за киберизмами, методите на претърсване и изземване, както и актуални въпроси, свързани с ефективността на трансграничното сътрудничество.

Сред лекторите ще бъдат председателят на Управителния съвет на Международната академия за обучение по киберразследвания Албена Спасова, прокурори от Върховна касационна прокуратура, апелативни съдии и представители на ГДБОП. Участниците в семинара - експерти на Националната агенция за приходите от Бургас, Варна и София, ще разискват и казуси, свързани с конкретни киберпрестъпления.  През последните години в световен мащаб нарастват опитите за източване на милиони средства именно чрез информационни и комуникационни технологии.

Организираните кибератаки представляват и свообразен риск за националната сигурност на държавите, което налага и непрекъснато усъвършенстване на методите и способите за противодействие от страна на контролните органи, както и задълбочаване на международното сътрудничество и взаимодействие в посока ефективност при предотвратяване на киберпрестъпления.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега