Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НОИ пусна две нови електронни услуги

НОИ пусна две нови електронни услуги

Това са „Заявяване/ промяна в начина на изплащане на пенсията от лица с адрес в други държави“ и „Справка за актуално състояние на пенсионер“.

Националният осигурителен институт (НОИ) продължава да разширява списъка на предоставяните електронни услуги. Две нови бяха добавени на 1-ви юли на страницата на Института. Това са „Заявяване/ промяна в начина на изплащане на пенсията от лица с адрес в други държави“ и „Справка за актуално състояние на пенсионер“.

Първата е насочена към физически лица с постоянен адрес на територията на държави-членки на ЕС, ЕИП и Швейцария, както и в държави, с които Република България прилага международен договор в областта на социалното осигуряване. Чрез нея всяко осигурено лице, което живее в някоя от посочените държави и получава пенсия по българското законодателство, може по електронен път да избере или промени начина, по който желае да му бъде изплащана пенсията.

Услугата е безплатна. Тя се намира в рубрика „Е-услуги“/„Административни услуги“/ НОИ - Централно управление (Европейски регламенти и международни договори), където е публикувана и подробна информация за начина и условията за подаване на заявлението.

Чрез втората услуга - „Справка за актуално състояние на пенсионер“, лицата могат да направят справка за актуално състояние на изплащаните пенсии и добавки. Услугата е публикувана в рубрика „Е-услуги“/“Справки“/ „Справки по ЕГН и ПИК на НАП“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега