Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В НС заговориха за санкции за отсъствията на БСП

В НС заговориха за санкции за отсъствията на БСП

По предложение на председателя на Правната комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов, темата може да влезе в дневния ред в Комисията.

Втори ден Народното събрание успява на косъм да събере кворум, само с гласовете на управляващите. След като в началото на седмицата БСП обяви, че напуска Парламента, днес вече се заговори и за санкции. По предложение на председателя на Правната комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов, темата може да влезе в дневния ред в Комисията.

"Отсъствието на колегите налага обследване на правилника с оглед санкционните последици. Спекулативно е твърдението на колегите, че неприсъствайки те не получавали нищо. Не е така. Според правилника, макар и да не участват в заседанията, депутатите от БСП ще вземат една трета от основното си възнаграждение. Във възприятието на работещия българин тази една трета всъщност е средната работна заплата”. Това заяви Кирилов, предава NOVA.

Той подчерта, че е редно въпросът да бъде обсъден, за да бъде изяснено дали могат да се извиняват депутатски отсъствия, когато липсва цяла една парламентарна група.

„Редно е голяма част от разходите да не бъдат покрити, а санкциите да бъдат пределно ясни и да се знае. Ние, когато бяхме извън парламента юни и юли месец 2013 г., не получавахме абсолютно нищо. Санкциите бяха радикални тогава“, заключи народният представител.

"Кой в България не ходи на работа изобщо и взема 1 000 лева? Това е една нелоша заплата за българските стандарти в момента. Ние искаме това да отпадне", коментира лидерът на "Атака" и съпредседател на "Обединените патриоти" Волен Сидеров.

"Нека вкарат тези предложения и ще ги обсъдим публично пред всички. Ама ми се ще да водим и дебат за какво една част от парламента работи по някакъв дневен ред, който не е актуален, а друга част въобще не работи", заяви народният представител от ДПС Халил Летифов.

Междувременно, с кворум от 122-ма депутати бе решено да стартира процедура за избор на нова ЦИК. Партиите, неправителствените организации и парламентарно представените такива ще имат двуседмичен срок да представят своите кандидати. Очаква се новият състав на ЦИК да бъде гласуван на 18 или 19 март.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега