Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НСА триумфира с шампионска титла на ръгби 7 за мъже в Бургас

НСА триумфира с шампионска титла на ръгби 7 за мъже в Бургас

Бургас за първи път беше домакин на Държавното първенство и по единодушната оценка на наблюдатели и специалисти се справи по най-добрия начин.

Отборът на Националната спортна  /НСА/ триумфира като шампион на България по ръгби 7 за мъже, съобщават от Община Бургас. Бургас за първи път беше домакин на Държавното първенство и по единодушната оценка на наблюдатели и специалисти се справи по най-добрия начин. 

Двубоите се играха на перфектно подготвеното помощно игрище на стадион "Черноморец" в кв."Акациите". До финала достигнаха отборите на НСА и "Валяците" - Перник. Студентите с треньор Павел Велков демонстрираха по-висока класа и заслужено спечелиха срещу достойния си съперник. 

Купата и златните медали на шампионите връчи лично кметът на община Бургас Димитър Николов. Сребърните медалисти от "Валяците" бяха наградени от президента на родната федерация по ръгби Атанас Зафиров.  Бронзовите отличия останаха за тима на "Янтра"-Габрово.

На следващите места се наредиха отборите на "Академик"-София, "Варварите"-София, столичният "Локомотив". Дебютантите от "Ботев"-Бургас заеха седмото място, а на осмо останаха ръгбистите на "Спартак"-Варна.

От своя страна за приноса си към развитието на ръгбито,  кметът Димитър Николов получи купа, медал и овална топка, с която се играе. Беше обсъдена възможността Бургас да се кандидатира за домакин на Европейско първенство по този мъжествен спорт, който набира все повече популярност и почитатели. Неслучайно ръгби 7 ще дебютира официално и на предстоящите Олимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016 година.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега