Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НСИ: Нашенци дават най-много пари за храна, сметки и транспорт

НСИ: Нашенци дават най-много пари за храна, сметки и транспорт

37,3% от парите ни отиват за храна, а едва 4,4% - за дрехи и обувки.

Най-голяма част от личния/семейния бюджет на българина отива за храна, битови разходи и транспорт. Това показват данните на Националния статистически институт за разходите ни през 2016-а година, публикувани по повод днешния Световен ден на потребителите.

37,3% от парите ни отиват за храна, сочи националната статистика. Данните на НСИ показват, че нашенецът се изхранва предимно от хляб и тестени изделия (средно по 88 кг на глава годишно), и зеленчуци (по 70 кг на лице от домакинството на година). Консумацията на плодове на човек възлиза средно на 49 кг годишно, а тази на месо и месни продукти - на 45,6 кг годишно. Приемаме и по 17 литра прясно и 27 кг кисело мляко всяка година.

Консумираме по около 12 кг сирене и едва 4 кг кашкавал годишно, сочи още статистиката. Броят яйца, които българинат изяжда средно на година е 140. Оказва се, че нашенецът си пада предимно по колбасите, южните плодове, дините, пъпешите, доматите и краставиците. Колкото до напитките, българинът е най-голям почитател на бирата (средно нашенци изпиват по 20 л годишно) и виното (по 4,4 л). На глава от населението се пада и по близо 2 литра ракия на година.

Парите, които харчим за жилището и за покриване на битовите сметки, представляват около 17,3% от разходите ни. За транспорт отиват 8,3% от средствата ни. Най-малко харчим за дрехи и обувки. В тоалети инвестираме едва 4,4% от семейния бюджет. 5,2% от парите ни отиват за алкохолни напитки и тютюневи изделия. За култура даваме 5,8% от парите си, а за здраве - 6,7%.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега