Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НУМСИ дава начало на учебната година и творческия сезон с концерти по Еразъм+

НУМСИ дава начало на учебната година и творческия сезон с концерти по Еразъм+

Дните на Еразъм+ ще продължат от 17 до 21 септември.

За Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" 17-и септември ще бъде не само първи учебен ден, но и начало на новия творчески сезон. Възпитаниците на учебното заведение се готвят за ударно начало с концертна програма от втората мобилност по проект Еразъм+.

В нея участие ще вземат Училище за музикално и изобразително изкуство „Дьорд Кроо”, Будапеща,  Средно специално музикално училище „Бронислав Рутковски” и  Център за незрящи и с намалено зрение деца и младежи, от Краков.

В Дните на Еразъм+, които ще се проведат в периода от 17 до 21 септември са предвидени поредица от презентации, уъркшопове, приложни и танцови ателиета, репетиции и концерти.  В рамките на проекта ще се проведе работна среща за  предстоящия конкурс за композиция “Folking with Erasmus”. В концертната програма на всяко училище са включени музикални произведения от националните композиторски школи на съответната държава.

Гала концертът на участниците в  Еразъм+ ще бъде на 20 септември от 20 часа в Летен театър Бургас. На сцената публиката ще види симфоничен оркестър съставен от  възпитаници на българското и унгарско училище по изкуства, както и хор от български и полски певци.

Младите музиканти ще представят произведения на  Петко Стайнов, Монюшко, Лютославски, Барток, Брамс, както и обработки на български  и полски фолклорни песни. Характерни за всяка държава танци ще бъдат представени от учениците от балетните класове.

Следващия етап от  проект Еразъм+ ще се проведе през месец май 2019 година в Краков.

Концертна програма:

17.09., 18ч. Зала Областна управа – Камерен концерт на партньорските организации.

18.09.,  Зала Областна управа- Концерт на преподаватели и ученици от  Училище за музикално и изобразително изкуство „Дьорд Кроо”, Будапеща.

21.09., 18 ч. Зала Областна управа – Концерт на преподаватели и ученици от Средно специално музикално училище „Бронислав Рутковски”, Краков.

20.09., 20 ч. Летен театър – Гала Концерт на участниците в проект Националната музика на европейските държави като перспектива в образованието и професионалната кариера на младите музиканти" по програма Еразъм+.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега