Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

На Никулден будим Коледния дух на обновения площад "Тройката"

На Никулден будим Коледния дух на обновения площад "Тройката"

Тази година, бургазлии и гостите на града ще имат възможността да пробудят Коледния дух на обновения площад "Тройката". Това ще се случи, както всяка година, на празника на града - Никулден. Тогава, в рамките на празничния концерт, ще бъдат запалени Коледните светлини в целия град. Фирмата изпълнител е дала уверения, че ремонтните работи на площада ще приключат до края на ноември и празникът ще може да се проведе на традиционното си място. Това сподели пред "PoligrafF.net" Петър Парушев - началник отдел "Култура" в Община Бургас

Тази година, бургазлии и гостите на града ще имат възможността да пробудят Коледния дух на обновения площад "Тройката". Това ще се случи, както всяка година, на празника на града - Никулден. Тогава, в рамките на празничния концерт, ще бъдат запалени Коледните светлини в целия град. Фирмата изпълнител е дала уверения, че ремонтните работи на площада ще приключат до края на ноември и празникът ще може да се проведе на традиционното си място. Това сподели пред PoligrafF.net Петър Парушев - началник отдел "Култура" в Община Бургас

След като миналата година декемврийските празници бяха пръснати по други емблематични за града места, то тази година, всичко ще си "дойде по местата", уверяват от Общината. "В момента водим разговори с различни изпълнители, но все още няма нищо окончателно относно програмата. Но сме предвидили концертът да се състои на площад "Тройката". Подготвяме много богата празнична програма за целия декември", поясни Парушев.

На традиционното си място ще се проведе и Новогодишният концерт, който миналата година се "пренесе" на площад “Атанас Сиреков”. Празникът, макар и все още далеч, е на дневен ред и за него също се водят преговори с евентуални участници. Изненадата тази година е че Общината готви и Коледен концерт, който по всяка вероятност ще се състои пред общинската сграда.

Що се отнася до украсата, тази година тя ще бъде още по-богата, продължавайки традицията всяка следваща Коледа бургазлии да се радват на все по-бляскави празници. "Има общинска поръчка за изпълнител, конкурсът приключва тази седмица. Изпълнителят, който спечели, ще обогати украсата и по преценка ще определи къде има нужда от повече декорация", сподели още Парушев.

По думите му, празничната феерия отново ще бъде фокусирана на традиционните места - площад "Тройката" и ул. "Александровска". "Отново ще има Коледна елха на "Тройката". Ако площада пред училище "Кирил и Методий" е готов до тогава, там също ще бъде поставена нова украса. И тази година ще има празнични градчета, но концепцията им ще бъде малко по-различна от минали години", допълни началникът на отдел "Култура".

И през 2014-а Бургас ще посрещне Никулден с празнично градче. Този път темата му ще бъде свързана с бургаския дух, рибарството и традициите на града. Комплексът отново ще бъде построен в градинката до "Часовника" и ще отвори врати на 6-и декември. Заедно с него се подготвя пълна програма за празничния ден, който в Бургас отбелязва символичното начало на празниците.

За любителите на курабийките, пикантните наденички и греяното вино, по всяка вероятност отново ще има "къщички". Този път, обаче, от общината са се заели да направят Коледното градче по-стилно. "Ще се стремим към по-единна визия за градчето. Няма да бъде като миналата година - всеки наемател да украсява както сам реши, да проявява творчество и всяка къщичка да е с различен облик", поясни Парушев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега