Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

На сафари в Бургас, ловният сезон е открит

На сафари в Бургас, ловният сезон е открит

С нестандартен шоу спектакъл бе открит тазгодишният Фестивал на пясъчните скулптури в Бургас. Стотици бургазлии и гости на града се събраха в парк “Езеро”, за да станат част от официалната церемония за старта на феста.

С нестандартен шоу спектакъл бе открит тазгодишният Фестивал на пясъчните скулптури в Бургас. Стотици бургазлии и гости на града се събраха в парк “Езеро”, за да станат част от официалната церемония за старта на феста. Присъстващите се пренесоха в атмосферата на най-дивите и екзотични места по света. Ловният сезон бе открит от кмета на Бургас Димитър Николов, а присъстващите се бяха "въоръжили" с фотоапарати.

Една от изненадите на откриването бе специално подготвен за фестивала таймлапс филм, чрез които за първи път бе показано цялостното изграждане на фестивала, детайлите при строежа на фигурите и самите майстори на пясъчното изкуство.

Тазгодишното издание на фестивала е осмо поред. Темата “На сафари с фотоапарат” показва мащабни фигури на най-интересните представители на фауната: кенгуру, африкански слонове, лемури, лъвове, папагали, фламинго и лешояди - това са само малка част от десетките животни, които ще “дебнат” своите посетители на Пясъчния фестивал. Фигурите са дело на автори от страни като Австралия, Турция, Русия, Украйна, Холандия и България.

Всяка събота на месец юли, в рамките на фестивала, ще бъдат организирани и занимания за най-малките посетители. Организаторите се надяват да поставят рекорд по посещаемост през тази година, след като фестът е бил посетен от над 100 000 души през 2014.

Още снимки от събитието може да намерите на официалната ни фейсбук страница!

Видео: Петър Генчев

<iframe width=447 height=251 src=https://www.youtube.com/embed/TmAtPewdf2E frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега