Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Наводнени къщи, дворове и паднали дървета в Бургаско тази нощ

Наводнени къщи, дворове и паднали дървета в Бургаско тази нощ

Бедстващи хора няма, обстановката се нормализира.

Поройните дъждове и бури продължиха през цялата нощ снощи. Най-сложна бе обстановката в областите Пловдив, Бургас и Смолян. Към момента на повечето места обстановката се нормализира, няма бедстващи хора.

От полунощ снощи до 6:00 часа тази сутрин, родните пожарникари са се отзовали на 146 сигнала за наводнени дворове, подлези, улици, приземни етажи на частни и обществени сгради, паднали дървета и оказване съдействие на граждани. Сигналите са били предимно територията на Столична община, областите Пловдив, Пазарджик, София, Смолян, Бургас.

Екипите на РДПБЗН – Бургас са отработили 24 сигнала, за наводнени къщи, дворове, улици, обществени сгради и паднали дървета. Само на територията на общината са се изсипали 16,5 литра на кв. м., като най-обилен е бил дъждът в квартал Лозово - 31,4 л. на кв. м. Няма получени сигнали за бедстващи хора.

В рамките на общината, бурята е предизвикала единствено излезли капаци на няколко отводнителни шахти, запушени с листа канализации и наводнения в частни дворове, предимно в кварталите Акации и Победа. Екипите са отстранили снощи три паднали дървета в село Димчево и до село Маринка в посока Малко Търново, и са помогнали на жена, живееща на ул. "Тамара" в кв. Победа.

Според системата за ранно предупреждаване на община Бургас нивото е под критичния праг, което означава, че няма риск от наводнения. Прогнозата на метеоролозите за Бургас днес и утре показва намаляване на вятъра и на количеството валежи, и постепенно стабилизиране на времето.

За периода екипите на РДПБЗН – Пловдив са отработили 51 сигнала за наводнени къщи, дворове, подлези, улици, обществени сгради, паднали дървета. Снощи, около 18.33 часа бил получен сигнал за скъсана дига на две места по течението на река Чая, между с.Ягодово, общ. Родопи и с.Катуница, общ. Садово, обл. Пловдив. Залети  са земеделски площи, опасност за населените места няма.  Създадена бе организация за евакуация на жителите на къщите които са в близост до река Чая.  Затворен е път Е-80 Пловдив - Хасково. Няма получени сигнали за бедстващи хора.

Екипите на РДПБЗН – Смолян са отработили 32 сигнала за наводнени къщи, дворове, улици, обществени сгради, паднали дървета. Повечето от сигналите бяха концентрирани около речното корито на река Черна, която поради обилния дъжд излезе извън коритото си.       Екипите на ПБЗН участваха и в изграждането на диги при кв. Устово - Промишлена зона и улиците „Георги Раковски, „Тракия“, „Родопи“, „Димитър Македонски“, „Хан Аспарух“. Бедствено положение е обявено на територията на Смолян и Чепеларе.

Екипите на РДПБЗН – Пазарджик са отработили 26 сигнала, за наводнени къщи, дворове, улици, обществени сгради и паднали дървета на територията на областта.

Екипите на ПБЗН - Монтана са извършили отводнителни дейности по 5 сигнала, за наводнени къщи, дворове, улици и обществени сгради оказване съдействие на граждани, основно на територията на гр. Лом.

Получени са 7 сигнала за наводнени къщи, дворове, улици и обществени сгради в Софийско, основно на територията на Етрополе.  Евакуирани са две възрастни жени от с. Лъга и  с. Лопян, общ. Етрополе. Екипите на РДПБЗН – София работят по отработването на получените сигнали.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега