Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Наводненията нанесоха щети на депото за отпадъци и пречиствателна станция в Бургас

Наводненията нанесоха щети на депото за отпадъци и пречиствателна станция в Бургас

Риск няма, категоричен бе министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Регионалното депо за битови отпадъци на Бургас има компрометирана част на дренажната система, но няма изливания извън него. Това съобщи министърът на околната среда и водите Нено Димов пред журналисти в село Черни връх, след като посети най-пострадалия район по разпореждане на премиера Бойко Борисов, заедно с министрите на вътрешните работи Валентин Радев и на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Тримата се запознаха на място със ситуацията, причинена от обилните дъждове. Министрите ще предложат и мерки за овладяване на последиците от бедствието.

Регионалното депо за отпадъци е пострадало от наводненията като е компрометирана дренажната система. Операторът е уведомил РИОСВ в Бургас. Предприемат се аварийни действия, съгласно комплексното разрешително. Към момента няма отпадъци извън тялото на депото.

Временно е преустановена работата му до отстраняване на щетите. Ще се организира среща на областния управител с кметовете на 9-те общини, които депонират отпадъците си там, за да се определят временни площадки за съхранение на битовите отпадъци. Това ще продължи  до възстановяване на нормалния режим на работа, съобщи министър Димов.

Наводнена е и пречиствателната станция в Горно Езерово. Станцията е преустановила работа. След преминаване на оттока на водите ще се оценят щетите и ще се направи необходимото за бързото възстановяване на работата й, увери министър Димов.   

Той бе категоричен, че няма риск при пречистването на водата, както и за депото за битови отпадъци, и допълни, че към момента това са двата основни проблема от компетенциите на МОСВ, възникнали след  обилните валежи в област Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега