Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Навършват се 16 години от атентатите на 11 септември

Навършват се 16 години от атентатите на 11 септември

На 11 септември 2001 г. два самолета, похитени от терористи, се врязаха в кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк и ги сринаха до основи.

Днес се навършват 16 години от кървавите терористични атентати, отнели живота на 2 977 души в Ню Йорк, Вашингтон и щата Пенсилвания.

На 11 септември 2001 г. два самолета, похитени от терористи, се врязаха в кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк и ги сринаха до основи. Трети самолет се вряза в сградата на Пентагона във Вашингтон. Четвърта машина не успя да достигне целта си благодарение на намесата на пътниците, влезли в схватка с похитителите, и се разби в щата Пенсилвания.

По повод годишнината в Пенсилвания бе открит мемориалeн център в памет на жертвите от полет 93. Комплексът в Шанксвил е посветен на пътниците, които не позволяват на терористите да достигнат предполагаемата си крайна цел, а именно сградата на Конгреса във Вашингтон.

В музея в 10 основни експозиции посетителите могат да видят артефакти от всеки един от отвлечените полети, но фокусът е върху личните истории на пътниците от полет 93, в това число и записи от телефонните разговори с близките им по време на трагедията.

И тази година в Ню Йорк, на кота 0, където стояха кулите близнаци, ще се проведе възпоменателна церемония в памет на жертвите от 11-и септември. Днес Музеят ще бъде отворен само за близки и роднини на загиналите, които ще могат да ги почетат в по-интимна обстановка.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега