Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Награждават двама рибари, спасили жена, опитала се да се самоубие като скочи от Моста

Награждават двама рибари, спасили жена, опитала се да се самоубие като скочи от Моста

Сцената се разиграла на 2-ри март т.г.

Общинският съветник Георги Дракалиев внесе за разглеждане от местния парламент предложение двама рибари да бъдат удостоени с Почетна значка за това, че са спасили от удавяне 28-годишна жена. Тя се опитала да се самоубие, като се хвърлила от Моста. Без да се замислят, двамата скочили след нея и я извадили от студените морски води.

Сцената се разиграла на 2-ри март т.г. По данни на властите, жената страдала от психично заболяване. Появила се на Моста в ранните часове на деня, когато случайно наблизо били М. Камбуров и П. Аргинян.

Жената спешно е закарана с тежка хипотермия в реанимацията, където престоява няколко дни и опасността за живота й е отстранена с полагането на големи усилия от страна на лекуващите я лекари.

Еденствено адекватната и навременна намеса на двамата рибари довежда до спасяването на човешки живот. По думите на Дракалиев, техните действия безспорно заслужават адмирации и поощрение.

"Съгласно Наредбата за символиката и отличията на Община Бургас, в подобни случаи заслужилите могат да бъдат удостоени с Почетна значка на Община Бургас. Тъй като действия като техните, трябва да служат за пример на всички, считам, че е необходимо двамата да бъдат отличени от Общински съвет-Бургас", пише още общинският съветник.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега