Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 10 000 души посетиха българския туристически фест в Париж

Над 10 000 души посетиха българския туристически фест в Париж

Повече от 10 000 парижани и туристи от цял свят посетиха до този момент туристическия панаир ”България – традиции и култура”.

Повече от 10 000 парижани и туристиот цял свят посетиха до този момент туристическия панаир ”България – традиции икултура”, който се провежда в сърцето на френската столица - на площад „ПалеРоял“ срещу музея Лувър от 3 юли до днес. Тридневният туристически форум сеорганизира за първи път от Министерството на туризма, Софийска община иФренския културен институт. 

„Днес е последният ден на туристическияфестивал и огромният интерес, който предизвикахме сред французите ичуждестранните туристи, е поредното доказателство, че България е в центъра натуристическата карта. Вярвам че подобнифестивали, които позволяват на туристите да се запознаят отблизо с традициите,културното и кулинарно наследство на страната са изключително добра реклама наБългария и могат сериозно да подпомогнат привличането на повече туристи у нас“,каза министърът на туризма Николина Ангелкова.

И във втория ден на българскиятуристически панаир на площад „Пале Роял“ звучаха популярни български песни, специалноподбрани от БГ радио, а ателиетата за калиграфия, грънчарство, изработване наароматни български сапуни, мартеници и традиционни български носии привлякохамного желаещи да се докоснат до автентичните български традиции и култура.

Днессе очаква акцент на панаира да бъде специална игра, свързана с експозицията натракийските съкровища в Лувъра. Позналите верните отговори малчугани ще получатза награда реплика на древни монети и книгата на Станка Желева и Надя Тодорова “Невероятнитеистории на съкровищата на България“, адаптирана за деца.

Гвоздей в програмата на панаира сиостават фолклорните изпълнения на ансамбъл “Пирин”. Автентични български ритмии народни песни се разнасяха из площад “Пале Роял”, а мястото се оказа тясно замножеството, което пожела да се хване на хорото.

Във вчерашния ден атрактивниятбългарски телевизионен кулинар Ути Бъчваров сготви в гигантския меден казан, точно копиена този от магерницата на българския манастир “Св. Георги” в Атонската СветаГора, традиционна и много вкусна боб чорба. В първия ден на фестивала посетителитепохапнаха таратор, а днес българската традиционна гощавка ще продължи с миш-маши гъбена гозба по специална рецепта.

Културният, еко, селският и кулинарен туризъмсе оказаха сред най-търсените от французите и гостите на Париж, които посетихабългарския панаир. В родината на висококачественото вино и богатоторазнообразие от сирена, българските розе, червено и бяло вино, както инатуралното саламурено сирене бяха високо оценени от парижани. Само до тозимомент посетителите са дегустирали над 500 л. вино и над 3000 хапки с кашкавали сирене.

На щандовете на Министерството на туризма,Софийска община и общините Благоевград, Габрово, Хисар, Велико Търново, Пловдив,Варна и Бургас, представени също на панаира, туристите се спират, за да научатповече за популярните ни морски курорти и алтернативни маршрути. Много от тях разгледахаи фотоизложбата с културно-исторически и природни забележителности на България,подредена в основната шатра на панаира.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега