Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 10 млн. лева европари са инвестирани в община Камено за последните четири години

Над 10 млн. лева европари са инвестирани в община Камено за последните четири години

Анализите показват, че парите са били насочени основно за развитие на градската среда в Камено, във водния цикъл на село Кръстина, енергийната ефективност в училища и детски градини в общинския център и селата Трояново и Русокастро.

Над 10 млн. лв. са средствата, които са билипривлечени и инвестирани в община Камено по различни европейски програми презпоследните четири години, информира депутатът от БСП Лява България Атанас Зафиров.Анализите показват, че парите са били насочениосновно за развитие на градската среда в Камено, във водния цикъл на селоКръстина, енергийната ефективност в училища и детски градини в общинския центъри селата Трояново и Русокастро.

По нито един от тези проекти не е наложена санкция, което ги определя като успешни и качествено изпълнени. В момента общинска администрация очаква „отварянето”на новите мерки в следващия програмен период, за да кандидатства с вече напълноготовите проекти за  изграждане на новаводопроводна мрежа в Трояново, Тръстиково и Полски извор, както и за основенремонт на пътните отсечки „Русокастро-Константиново” и „Полски извор-Черни връх”.

Общината вече е завела дело срещу Фонд „Земеделие”,за да си възвърне 700 000 лв. с лихвите, които е принудена да заплати нафирма изпълнител на проект, завършен през 2008 год. До момента са погасени над 400 000 лева, а заостаналите има готов погасителен план, одобрен от общинския съвет.

Задължениетое формирано заради отказ на Агенция „САПАРД” да изплати на 27 общини в страна,една от които и община Камено, общо 27 млн. лв. Няколко от общините вече саспечелили исковете си срещу земеделския фонд и са възвърнали средствата си.Това предстои да направи и общинската администрация в Камено.

Според кмета на Камено -инж. Стефан Бонев, е недопустимо да се тиражира тезата, че общината енай-бедната в Бургаска област, защото подобно твърдение не почива на истината.В община Бургас се разпределят 737 лева годишнобюджетни средства на глава от населението, а в Камено сумата е 690 лева - значително повече от тези показателив Айтос, Руен и Сунгурларе.

Най-голяма част от приходите в бюджета се генериратот таксите и данъците, които заплаща нефтопреработващата компания ЛУККОЙЛ,както и постоянно увеличаващия се брой фирми в сферата на зърнопроизводството.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега