Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 100 книги кандидатстват за литературната награда "Христо Фотев"

Над 100 книги кандидатстват за литературната награда "Христо Фотев"

Тази година над 100 книги се състезават за престижната награда в конкурса, носещ името на обичания от цяла България бургаски поет Христо Фотев. По традиция наградите от конкурса ще бъдат връчени на рождения ден на поета - 25 март - Благовещение.

Тази година над 100 книги се състезават за престижната награда в конкурса, носещ името на обичания от цяла България бургаски поет Христо Фотев. По традиция наградите от конкурса ще бъдат връчени на рождения ден на поета - 25 март - Благовещение.

В сряда се проведе заседание на 12-членния организационен комитет на националния конкурс. Гласувано е журито на петото издание на конкурса да бъде съставено от петима души - представители на Съюза на българските писатели София, Сдружението на българските писатели София, Община Бургас и сдружение "Бургаска писателска общност".

Акценти в официалната церемония на 25-и март са спектакъл по стихове на Фотев - тази година с участието на актьора Доси Досев - близък приятел на поета, и тържествено връчване на наградите, осигурени от Министерството на културата, Община Бургас и Съюза на българските писатели.

Статуетката "Перо", изработена от скулптора Валери Желязков, се връчва от председателя на СБП Боян Ангелов. Кметът на Бургас г-н Димитър Николов и представител на Министерството на културата връчват парична премия на наградените.

Ето и съпътстващите събитието прояви:

- Традиционното поднасяне на цветя от бургазлии и приятели при паметника на поета в приморски парк - Алея "Христо Фотев" - 25 март, от 12,00 часа;

- Ученически конкурс за изпълнение на стихове от Фотев - 11 март, от 9,00 до 18 часа в Дом на писателя;

- Представяне на антология "Спомен за един жив" - стихове на наградени и номинирани в конкурса (съставител Росен Друмев, редактор Иван Сухиванов) - 23 март, от 18 часа в Дом на писателя;

- Представяне на антология на издателство "Прозорец" - избрани стихове на Христо Фотев (съставители Михаил Неделчев и Йордан Ефтимов)  - 14 март, от 18 часа в Дом на писателя;

- Фотоизложба - Портрети на Фотев от Вяра Стефанова - 13-31 март в Дом на писателя.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега