Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 108 000 чувала и 55 000 чифта ръкавици за голямото чистене на 4-ти юни

Над 108 000 чувала и 55 000 чифта ръкавици за голямото чистене на 4-ти юни

Над 108 000 чувала и 55 000 чифта ръкавици са осигурени за инициативата "Да изчистим България заедно", информират организаторите. Тази година, голямото повсеместно чистене ще се състои на 4-ти юни (събота). Датата е избрана във връзка със Световния ден на околната среда, който отбелязваме на 5-и юни.

Над 108 000 чувала и 55 000 чифта ръкавици са осигурени за инициативата "Да изчистим България заедно", информират организаторите. Тази година, голямото повсеместно чистене ще се състои на 4-ти юни (събота). Датата е избрана във връзка със Световния ден на околната среда, който отбелязваме на 5-и юни. 

Всички материали, инструменти и пособия за почистване ще достигнат до областните и общински администрации и доброволците в страната в края на месец май, чрез подкрепата на Министерство на околната среда и водите, ЕКОПАК България и Euromaster. Средствата, предвидени от ведомството за обезпечаване на логистиката в общините през 2016 г., са на стойност 103 хил. лева.

„В деня на чистенето доброволците могат да получат чували и ръкавици от съответната община и регионалната инспекция по околна среда на местата, на които ще почистват, тоест не е необходимо хората да отидат до институцията, а на мястото, на което ще се извършва почистването”, каза по повод логистичната организация Ренета Георгиева, изпълнителен директор на ПУДООС.

С цел обезпечаване на кампанията, Министерството на околната среда и водите осигурява и 4 338 броя ваучери за гориво, всеки на стойност 20 лева. В подкрепа на каузата, в деня на голямото чистене - 4 юни, транспортираните до депата отпадъци няма да бъдат облагани с такси.

Инициатори на голямото почистване са bTV Media Group в партньорство с Министерството на околната среда и водите. Главната роля в инициативата е поверена на гражданите, които с действията и начина си на мислене, могат да се превърнат от доброволци за един ден в неизменни посланици на идеите на кампанията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега