Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 16 000 нелегални имигранти са заловени край Одрин тази година

Над 16 000 нелегални имигранти са заловени край Одрин тази година

Повече от 16 000 нелегални имигранти от близо 80 държави са заловени край Одрин в опит да преминат турските граници с България и Гърция тази година. Турските органи по сигурността обясняват, че повечето от хората са се доверили на трафиканти, които срещу средната сума от 1000 долара на човек, обещавали да прекарат през границата всеки желаещ. След това, голяма част от мигрантите възнамерявали да се прехвърлят в Италия, Германия, Франция и др. европейски държави, където да търсят по-добри условия за живот.

Повече от 16 000 нелегални имигранти отблизо 80 държави са заловени край Одрин в опит да преминат турските граници сБългария и Гърция тази година. Турските органи по сигурността обясняват, чеповечето от хората са се доверили на трафиканти, които срещу средната сума от 1000долара на човек, обещавали да прекарат през границата всеки желаещ. След това,голяма част от имигрантите възнамерявали да се прехвърлят в Италия, Германия,Франция и др. европейски държави, където да търсят по-добри условия за живот.

Макар голяма част от нелегалните да сазаловени от органите на реда, немалко от тях са загубили живота си или саостанали на турска територия.

Директорът на одринската дирекция по сигурносттаДжемил Джейлан обясни, че заловените от турските органи бежанци са настаняванив Центъра за реадмисия, където са създадени подходящи условия. В центъра имабръснарница, болница, интернет кафе, пералня, столова, стаи с телевизор ипомещения за социални дейности.

Данните показват, че сред заловените най-много сасирийските граждани, следвани от палестинци, граждани на Мианма, Афганистан,Мароко, Иран и Ирак.

"Одрин е съседен на България и Гърция и поради товамного бежанци използват града като база за преминаване към съседните държави,защото са членки на ЕС. Мнозинството от бегълците поемат по този опасен път,прокудени от икономически трудности в страните си или по политически причини",допълни Джемил Джейлан.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега