Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 200 дръвчета бяха засадени при депото за отпадъци край Атия

Над 200 дръвчета бяха засадени при депото за отпадъци край Атия

Акцията събра над 40 жители на селото и приятели на каузата на Сдружение "Чиста Атия".

Над 200 дръвчета бяха засадени днес в района на депото за отпадъци край Атия. Фиданките са от видове акация, бор и явор. Акцията събра над 40 жители на селото и приятели на каузата на Сдружение "Чиста Атия", които използваха слънчевия декемврийски ден пълноценно, грижливо оформиха гнездата за всяка фиданка с камъни и увиха бъдещите дървета с предпазна мрежа.

В инициативата се включи и кметът на Черноморец - Росен Деспов. Най-трогателно за организаторите обаче било присъствието на възрастна дама от Черноморец, която пристигнала с автобуса, след което вървяла пеша 3 км, за да участва в залесяването. Малки и големи, деца, родители, баби и дядовци, изпълнени с ентусиазъм, местните жители не само с готовност се включили в акцията, но донесли и почерпка.

"Денят беше много емоционален за всички. Дори започнахме да планираме как горичката ще се превърне в парк, с беседки и пейки, когато дръвчетата пораснат", сподели с "PoligrafF" Даниела Иванова от "Чиста Атия". Същото намекнал, че може да се случи и кметът на Созопол - Тихомир Янакиев, когато дал разрешение за залесяването.

Както вече Ви разказахме, дръвчетата са дарени от Гората.бг на местния пчелар Янко Айрянов. Той на свой ред ги предостави на Сдружението, за да бъдат засадени в района на депото. То се намира в непосредствена близост до пчелина на Айрянов. По този начин акцията носи както чисто практическото си значение, така и символично послание, което жителите на селото смятат за естествено продължение на протестите си от лятото и есента на настоящата година.

Инициативите в защита на природата, организирани от жителите на Атия, продължават. Следващата кауза е рекултивация на хвостохранилището.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега