Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 30 снегорини работели в Бургас днес, поетапно се чистели и тротоарите

Над 30 снегорини работели в Бургас днес, поетапно се чистели и тротоарите

Още след последния прогнозиран голям сняг Общината започна поетапното чистене на града, макар това почти да не се усеща от жителите на Бургас за момента.

Сигнали за непочистени улици и заснежени тротоари валяткакто към Общината, така и към редакцията на „PoligrafF“. Бургас сякаш за първи път отгодини вижда толкова сняг на едно място, което нажежи напрежението до червено,в разгара на иначе красивата зимна приказка. Красива, ако не ти се налага даизлезеш и да се пребориш с преспите.

Още след последния прогнозиран голям сняг Общината започнапоетапното чистене на града, макар това почти да не се усеща от жителите наБургас за момента. То се извършва по график, като приоритетни са главните улици,най-вече тези, по които се движи градският транспорт. От днес усилията сесъсредоточават и върху пространствата около учебните заведения, които отново щеотворят врати в понеделник.

Вече са достъпни и автобусните спирки, макар и частично. Сигналиот граждани и от „Бургасбус“ за заснежени такива не са постъпвали в Общината, амясто за пътниците имало достатъчно, увериха ни от "Управление при кризи и ОМП". Поетапно се чистят и тротоарите. Междублоковите пространства ивътрешните паркинги остават на заден план, най-вече поради факта, че санай-труднодостъпни.

"Сами разбирате, това беше много обилен снеговалеж, няма какда го почистим изведнъж. Машините работят денонощно, но на много места гивъзпрепятстват малките улички, многото паркирани и непочистени автомобили“,коментира дежурният от Общината. Днес сутринта по улиците са тръгнали между 30и 35 машини, но през деня голяма част от тях се пренасочват, за да работят посигнали.

Един такъв случай е регистриран и вчера, когато линейка сдете на хемодиализа е закъсала в ж.к. „Меден рудник“. От "Управление прикризи и ОМП" посочиха, че на място веднага е изпратен снегорин, който дапомогне на авариралия автомобил на Спешна помощ. Там било констатирано, чепричината са неправилно паркирани автомобили. Приоритетно се оказвало и помощна автомобилите за сметоизвозване, тъй като те също срещали сериозни проблеми.

Срок кога Бургас ще се върне към „нормалната си зима“ отОбщината не дават. Надяват се само на добри метеорологични условия. Ако времетосе задържи като днес, с благоприятни температури и без валежи, почистванетоможе да отнеме и само няколко денонощия. Очакваните валежи в края на седмицатаобаче предполагат по-неблагоприятни прогнози.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега