Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 4000 текстилни изделия с логото на известни марки задържаха на "Лесово"

Над 4000 текстилни изделия с логото на известни марки задържаха на "Лесово"

При проверката, след пролъчване, са открити и 60 кутии цигари и 2 кг тютюн за пушене, укрити в шофьорската кабина.

Служители от митническа мобилна група, съвместно със служители на Гранична полиция, откриха 4 296 текстилни изделия с логото на световноизвестни марки, укрити в товарен камион. Превозното средство е проверено на входа на ГКПП "Лесово", в неделя вечерта, около половин час преди полунощ. По данни на Агенция "Митници" камионът е пътувал от Турция за Англия и Ирландия.

Пред българските власти, шофьорът представил редовни документи за превозваната групажна стока от 15 вида стоки. Екип на митническите мобилни групи е селектирал превозното средство за щателна митническа проверка. При проверката било установено, че между описаните в документите стоки има общо 4 296 недекларирани текстилни изделия, носещи лого на световноизвестни марки.

Открити са 2 480 боксери с логото на Calvin Klein и 1386 блузи с къс и дълъг ръкав и анцузи с логото на Gucci, Armani, Hugo Boss, Polo. Открити са още и 430 долнища на анцуг с марката на футболния отбор „Арсенал". При проверката, след пролъчване, са открити и 60 кутии цигари и 2 кг тютюн за пушене, укрити в шофьорската кабина.

Контрабандните текстилни и тютюневи изделия са задържани. Задържан е и товарния автомобил, послужил за извършване на нарушението.По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега