Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 5 000 нашенци се включиха в допитването за часовото време

Над 5 000 нашенци се включиха в допитването за часовото време

Кога ще направим последната смяна - през март или през октомври 2019-а?

Над 5000 нашенци вече се включиха в организираното от Министерския съвет онлайн допитване във връзка с отпадането на смяната на часовото време, пише "Монитор". Анкетата, публикувана на специална страница към правителствения сайт, стартира в края на септември и ще продължи до 11 октомври. Всеки желаещ може да посочи дали подкрепя оставането на лятно или на зимно часово време, като аргументира позицията си.

Изпратените мнения ще бъдат използвани от специално сформирана работна група, която ще има за цел да разработи официалната позиция, с която страната ни ще сложи край на ежегодното въртене на стрелките на часовника.

Преди няколко дни вицепремиерът Томислав Дончев коментира, че голяма част от българите са "за" лятното часово време. Той бе категоричен, че въпросът изисква представително проучване, както и дискусия с експерти, сред които лекари и специалисти по енергийна ефективност.

Припомняме Ви, че след мащабно допитване, Европейската комисия реши да предложи прекратяване на практиката два пъти годишно часовото време да бъде променяно. Официално последната задължителна смяна ще бъде в края на март догодина. След това държавите членки на съюза сами ще трябва да решат дали да се върнат към астрономическото време или да останат на лятно време.

България ще има време до началото на новата година, за да заяви пред Европа дали възнамерява да сменя времето през октомври 2019-а.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега