Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 50% от българите са изложени на стрес на работното място

Над 50% от българите са изложени на стрес на работното място

Реорганизирането и несигурността на работните места са най-честите причини за стрес както в България, така и в останалите държави в ЕС. Това показва проучване на Европейската агенция за безопасност и здраве при работа.

Реорганизирането и несигурността на работните места са най-честите причини за стрес както в България, така и в останалите държави в ЕС. Това показва проучване на Европейската агенция за безопасност и здраве при работа.

Според резултати от изследването половината от работещите у нас (52%) смятат, че случаите на стрес на работното място са много чести. Само 7% не са подложени на стрес, а при други 40% се случва рядко. Жените в България са по-склонни от мъжете да твърдят, че тормозът и дразненето често причиняват стрес (50% срещу 39%), докато за по-младите, между 18-34 г. причините са по-скоро отработените часове или натоварването (51% срещу 43%), отчита агенцията.

Въпреки че повече от половината работещи у нас смятат, че възрастните служители са по-малко приспособими към промените на работното място (56%), това е малко по-ниско от средната стойност за Европа, която е 60%.

Половината от работещите европейци считат, че стресът на работното място е често срещан. Четирима от десет са на мнение, че на тяхното работно място той не се преодолява удовлетворително.В Европа най-често срещаната причина за стреса е негарантираната заетост или реорганизирането на работата (72%), следвани от отработените часове или натовареността (66%). Все пак тези две причини заемат най-високо място (с по 69%) сред по-младите служители на възраст между 18 и 34 години.

Здравните работници и работниците, заети в сектора за полагане на грижи много по-често посочват като причина за стреса отработените часове/натовареността (77%).В Европа половината от участвалите в проучването (52%) очакват делът на работещите на възраст над 60 години да се увеличи до 2020 г., а 43% смятат, че това е малко вероятно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега