Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 61% от гърците казаха "Не" на кредиторите

Над 61% от гърците казаха "Не" на кредиторите

"Не" на поставените от международните кредитори на Гърция условия за реформи са казали 61,31 процента от участвалите във вчерашния референдум, срещу 38,69 процента, гласували "Да".Това сочат окончателните резултати, обявени от гръцкото министерство на вътрешните работи на Гърция, предаде Франс прес.

"Не" на поставените от международните кредитори на Гърция условия за реформи са казали 61,31 процента от участвалите във вчерашния референдум, срещу 38,69 процента, гласували "Да".Това сочат окончателните резултати, обявени от гръцкото министерство на вътрешните работи на Гърция, предаде Франс прес.

В гласуването са участвали 62,5 процента от регистрираните избиратели.На референдума гръцкото население решаваше дали правителството да приеме или да отхвърли проекта за споразумение, предложен от Еврокомисията, Европейската централна банка и Международния валутен фонд на заседанието на Еврогрупата от 25 юни.Снощи хиляди противници на предложението на кредиторите за реформи в замяна на финансова помощ се събраха на централния площад Синтагма в Атина.Те излязоха още след обявяването на предварителните резултати от референдума, за да отпразнуват своята "победа", предаде ТАСС.

Площадът се изпълни с хора, носещи гръцкия флаг и плакати с лозунг "Не на мерките за икономии!"."Не" на референдума в Гърция не означава "скъсване с Европа, а "укрепване на нашата сила за договаряне" с кредиторите, ЕС и МВФ, заяви снощи гръцкият премиер Алексис Ципрас.

В телевизионно обръщение премиерът увери още, че неговото правителство е "готово да възобнови преговорите с план за надеждни и социално справедливи реформи" и че "този път въпросът за (реструктурирането на) дълга ще бъде на масата" на преговорите.Той отправи и призив за единство към гърците, "независимо от това, дали сме гласували с "не" или "да", ние сме едно".

"Референдумът няма победители и победени, той е победа сам по себе си", каза премиерът, като призова гърците в понеделник да продължат националното усилие да се постигне споразумение".Ципрас обяви, че избирателите в Гърция са показали своя избор за "Европа на солидарността и демокрацията".

Междувременно гръцкото правителство даде заявка за незабавно възобновяване на преговорите с международните кредитори, за да постигне споразумение, което да задържи Гърция на повърхността. Надеждите на управляващите са да има споразумение още в следващите 48 часа.Преди референдума европейски лидери предупредиха, че "не" ще има сериозни последици за бъдещето на Гърция в еврозоната.

<iframe width=447 height=251 src=https://www.youtube.com/embed/7UqGw2942WE frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега