Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 7 000 лева глоба за търговец, продавал ментета в "Слънчев бряг"

Над 7 000 лева глоба за търговец, продавал ментета в "Слънчев бряг"

Санкцията представлява равностойността на имуществената облага, с която дружеството би се обогатило при продажба на стоките.

Бургаският апелативен съд потвърди имуществена санкция в  размер на 7 100 лева на ямболска фирма, предлагала за продажба фалшиви маркови стоки  в курортен комплекс "Слънчев бряг". Санкцията представлява равностойността на имуществената облага, с която дружеството би се обогатило в резултат на извършено от неговия управител престъпление против интелектуалната собственост.

На първа инстанция по наказателно дело от общ характер собственичката на фирмата е призната за виновна и осъдена на пробация, за това че на 03.08.2016 г. в гр.Несебър, в търговски обект стопанисван от дружеството в базар "Палма" в КК "Слънчев бряг", в качеството си на управител, ползвала в търговската си дейност, регистрирани търговски марки без съгласието на притежателите на изключителните права върху тях.

За продажба са били предлагани общо 143 артикула - колани, чанти, обувки и портмонета, означени с наименованието на марките Louis Vuitton, Michael Kors, GIVENCHY, Tommy Hilfiger и CHANEL, без правно основание. Артикулите възлизали на обща стойност 7 100 лева като реплика и на обща стойност 46 240 лева като оригинали.

По предложение на прокурор съгласно чл.83д от Закона за административните нарушения и наказания е образувано наказателното дело от административен характер пред първоинстанционния съд. Окръжен съд – Ямбол е наложил санкцията. Апелативен съд – Бургас е намерил жалбата на юридическото лице за неоснователна и е потвърдил акта на първата инстанция, като правилен и законосъобразен.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега