Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Най-голямата пеперуда на света се излюпи в Бургас

Най-голямата пеперуда на света се излюпи в Бургас

Още четири нейни какавиди може да се отворят всеки момент.

Днес в експозиционен център "Флора" се излюпи представител на най-едрия вид пеперуда в света Attacus Atlas, наричана за по-кратко "Атлас". Още четири нейни какавиди може да се отворят всеки момент, информират от пресцентъра на Общината.

Бургазлии и гостите на града имат само няколко дни да ги видят. След като се излюпят, пеперудите "Атлас" не се хранят. Те нямат хоботче и живеят, докато им стигнат резервите, натрупани в гъсеничния период. Затова техният живот е много кратък - едва 2-3 дни.

Пеперудата "Атлас" е истински гигант. Размахът на крилете й достига до 30 см., като женските екземпляри са по-едри от мъжките. В тъмнината тази пеперуда често е бъркана с птица заради големия си размер.

"Атлас" е пеперуда с уникални умения за защита - горната част на крилете й прилича на глава на кобра. За да е още по-голяма приликата, когато се чувства несигурна, тя пада на земята, за да заприлича още повече на опасна змия. Това отблъсква враговете й. Естественият хабитат на тази пеперуда е остров Борнео, Южен Китай и югоизточната част на Азия. Тази седмица обаче можете да я видите и в Бургас.

Изложбата "Живи пеперуди" е един авторски проект на Регионален исторически музей, който се реализира съвместно с Община Бургас. Сега във "Флората" има излюпени няколко вида прекрасни пеперуди, които дори могат да кацнат върху вас и да си направите ефектно селфи.

Изложбата е отворена за разглеждане всеки ден между 09.00 и 20.00 ч. до края на месец август. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега