Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Най-зеленото училище в Бургас ще се сдобие с мултимедия и спортна площадка

Най-зеленото училище в Бургас ще се сдобие с мултимедия и спортна площадка

Най-зеленото училище в Бургас ще се сдобие със система за мултимедия и чисто нова спортна площадка в училищния двор. Това ще бъде наградата в най-новата инициатива във втората част от пилотния проект „За оползотворяване на картонени опаковки от течности. Празната опаковка е пълна с природни ресурси“. Масовото състезание за събиране на картонени опаковки във всички бургаски училища стартира утре (19-и септември), а финалът е определен за 2-ри октомври т.г..

Най-зеленото училище в Бургас ще се сдобие със система за мултимедия и чисто нова спортна площадка в училищния двор. Това ще бъде наградата в най-новата инициатива във втората част от пилотния проект „За оползотворяване на картонени опаковки от течности. Празната опаковка е пълна с природни ресурси“. Масовото състезание за събиране на картонени опаковки във всички бургаски училища стартира утре (19-и септември), а финалът е определен за 2-ри октомври т.г..

Основната идея е събраните опаковки да послужат за изграждане на двойник на Айфеловата кула.  Това ще се случи на 03 и 04 октомври. Макетът ще има внушителни размери и ще бъде позициониран в градинката пред х-л „България”.

По същото време щебъдат организирани работилници и състезания за деца. Проявата  „Ти можеш да промениш това място” е истинскопредизвикателство за бургазлии. В специално подготвена метална клетка,поставена на входа на Морската градина, също ще сесъбират празни опаковки.  Целта е тя дабъде заменена от нови цветни кошчета за разделно събиране.

„Всичкибургазлии и гости на града могат да хвърлят употребени опаковки от сокове имялко, ние ще закупим и монтираме нови кошчета на места, посочени от общината”,обясни Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на „Екопак“. 

Презмесец октомври стартира и Националният конкурс за есе, стихотворение и рисунка,под надслов  „Моята зелена мечта заБългария“. Всички представени проекти ще бъдат оценени от компетентно жури всъстав: Ваня Щерева- писател; Бойко Василев- публицист, Ставри Калинов -художник.

„Голямото събиране“, „Картонена Европейска столица“, „Ти можеш да промениш това място“ и „Моята зелена България“ са инициативите, включени в проекта. Той се изпълнява от началото на месец  ноември, а Община Бургас е избрана за пилотна.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега