Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Намаляват авиационния шум над Бургас

Намаляват авиационния шум над Бургас

ДП „Ръководство въздушно движение“ намалява авиационния шум около Бургас. Това ще стане чрез въвеждане на изменения в организацията на въздушното пространство в района на летище Бургас. Промените влизат в сила от 2 май 20013 г., преди началото на летния сезон.

ДП „Ръководство въздушно движение“ намалява авиационния шум около Бургас. Това ще стане чрез въвеждане на изменения в организацията на въздушното пространство в района на летище Бургас. Промените влизат в сила от 2 май 20013 г., преди началото на летния сезон.  

При конструирането на новите маршрути са приложени всички възможни мерки за намаляване на отрицателното влияние върху хората, намиращи се в териториите около летището. Те са съобразени и със съществуващите ограничения за полети над нефтената рафинерия. Приложени са политики и програми, основани на т.нар. "балансиран подход" на Международната организация за гражданско въздухоплаване – ICAO, към управлението на авиационния шум.  

Траекториите и височините на полетите са създадени от екип от специалисти, фокусирали своите усилия върху следните основни направления:

1. Когато поради спецификата на вятъра е задължително използването на югозападно направление (излитане и втори кръг към Бургас):

·  След излитане, въздухоплавателните средства, които отлитат в южно направление, се насочват между Бургас и нефтената рафинерия.

·  За всички останали въздухоплавателни средства се въвежда десен завой. Параметрите на полета са изчислени така, че началото на завоя се изтегля максимално близо до летището и неговата траектория няма да преминава над Бургас.

·  Въздухоплавателните средства, които не успеят да кацнат и трябва да направят втори опит или да се отправят към друго летище (под 1% от случаите) се насочват между Бургас и нефтената рафинерия. След прелитането над Бургас се изпълнява ляв завой и полет към летището.

2.Когато поради спецификата на вятъра е задължително подхода за кацане да се изпълнява в североизточно направление (прелитане над Бургас):

·  В този случай, поради разположението на летището и естеството на полета траекторията на въздухоплавателните средства преминава над Бургас. За намаляване на шума е определена нова точка за начало на финалното снижение, която се намира югозападно извън Бургас. Така полетът над града се изпълнява в непрекъснато снижение, с намалена мощност на двигателите и минимален шум.  

Всички промени в организацията на въздушното пространство в летищния контролиран район – Бургас са изготвени при спазване на европейските и международните стандарти в областта на гражданското въздухоплаване, с цел осигуряване на безопасни и ефективни полети.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега