Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Намериха дрехи и аксесоари менте в три магазина в "Слънчев бряг"

Намериха дрехи и аксесоари менте в три магазина в "Слънчев бряг"

Първите резултати от проверките, стартирали на територията на КК "Слънчев бряг", вече са факт, посочват от ОДМВР - Бургас.


Първите резултати от проверките, стартирали на територията на КК "Слънчев бряг", вече са факт, посочват от ОДМВР - Бургас. При проведена специализирана полицейска операция на служители от сектор "Икономическа полиция", съвместно със служители от отдел "Икономическа полиция", в три търговски обекти, разположени на крайбрежната алея в курортното градче, са открити и иззети общо 1063 артикули /дрехи, чанти и аксесоари/, носещи защитени търговски марки.

Установено е, че собствениците на търговските обекти извършвали продажба на въпросните дрехи, чанти и аксесоари със защитена търговска марка, без съгласието от притежателя на изключителното право. Артикулите са иззети със съответни протоколи, като са образувани три досъдебни производства.

Както вече Ви разказахме, това лято различни екипи, в които ще участват служители от МВР, НАП, Агенция "Митници" и други ведомства, ще провеждат паралелни проверки. Те ще са в няколко направления:  констатиране на данъчни нарушения, търговия с акцизни стоки /алкохол, цигари или горива/, нарушаване на нощната тишина, осъществяване на търговия с маркови стоки, без съгласието на притежателя на лиценза и др.

Особен акцент ще се постави на превенцията на криминалните престъпления, сред които джебчийските кражби и кражбите на лично имущество, оставено без надзор. Това ще се осъществи благодарение добрите контакти с туроператорските фирми и хотелските комплекси, в които традиционно отсядат чуждестранните туристи и които също са заинтересовани от повишаване нивото на сигурност.

Главен комисар Терзийски заяви, че сигурността в Слънчев бряг се подпомага от командировани служители, които в смесени патрули с местните полицаи осъществяват проверки в рисковите зони, необхванати от системата за видеонаблюдение в курортния комплекс. Командировани полицай, на от "Пътна полиция" от вътрешността на страната ще подкрепят и сигурността по пътищата в Бургаски регион, като от понеделник се включат нови десет пътни полицаи, които освен за скорост и съобразяване с пътната маркировка, да следят за шофиране след употреба на алкохол или наркотичини вещества.

Христо Терзийски отчете огромната работа, свършена до момента, както от страна на полицията, така и от страна на останалите институции – членове на междуведомствения координационен център, изграден през миналата година, като изтъкна значителното намаление на регистрираните криминални престъпления в Слънчев бряг, сред които най-драстично в нивото на грабежите и извършените кражби.

Готовността на своите служители за включване в проверките в Слънчев бряг декларира и Директорът на Агенция "Митници" - Георги Костов. По думите му на разположение ще са между 30 и 50 опитни служители, които да осъществяват контрол на акцизните стоки, чието потребление през активния летен туристически сезон се е увеличило многократно. В тази посока неплащането на акциз без значение за кои от акцизните стоки / алкохол, цигари или горива/ би довело до големи щети за държавния бюджет.

Зам. министъра на финасите Бойко Атанасов подкрепи Георги Костов, като заяви, че на прицела на проверките ще са нелоялните и непроявяващи самоконтрол към спазване на финансовата дисциплина търговци. Точно техните обекти –нарушители ще бъдат и затваряни, ако се констатира напр.  неиздаване на касови бележки.

Стремежът е санкцията да е бърза и дисциплинираща, за това срокът на затварянето ще следва в рамките на ден констатираното нарушение. Резултатът от строгите действия на съвместни екипи на служители от МВР, НАП и Агенция «Митници» ще доведе до вдигането на приходите в края на сезона и спазването на законовите норми, убеден е зам. министъра на финасите Бойко Атанасов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега