Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Намислете си желание! Леониди ще се сипят тази нощ

Намислете си желание! Леониди ще се сипят тази нощ

Според поверието, когато видим падаща звезда, трябва да си намислим желание и то ще се сбъдне. Е, подгответе си повече от една мечти, защото тази нощ предстои метеорен дъжд. Приказният метеорен поток на Леонидите достига своя пик. По това време обаче а Луната ще бъде с 81% осветен диск и ще възпрепятства наблюденията, предупреждават от Института по Астрономия към БАН. Спътникът ще изгрее около 21:00 часа и ще залезе чак на следващия ден, около 11:30 часа.

Според поверието, когато видим падаща звезда, трябва да си намислим желание и то ще се сбъдне. Е, подгответе си повече от една мечти, защото тази нощ предстои метеорен дъжд. Приказният метеорен поток на Леонидите достига своя пик. По това време обаче а Луната ще бъде с 81% осветен диск и ще възпрепятства наблюденията, предупреждават от Института по Астрономия към БАН. Спътникът ще изгрее около 21:00 часа и ще залезе чак на следващия ден, около 11:30 часа.

Леонидите идват от опашката на кометата Темпъл-Тътъл, която за последно мина покрай Земята през 1998-а година. От гледна точка на нашата планета, падащите звезди се зараждат в съзвездието Лъв (от лат. Leo), откъдето идва и името им. Потокът на Леонидите е активен между 6-и и 30-и ноември, като интензитетът му достига  15 бързи синьо-зеленикави метеора за час.

Ако все пак не успеете да зърнете падаща звезда, през декември отново ще имате този шанс. В средата на месеца ще наблюдаваме пика на Геминидите, а в навечерието на Коледа ни очаква и максимума на Урсидите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега