Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нанков: Държавата губи 1.5 млн лв на ден от липсата на тол-система

Нанков: Държавата губи 1.5 млн лв на ден от липсата на тол-система

"Генерираният ресурс от тол такси ще е достатъчен, за да бъде пътният сектор устойчив, да се самофинансира и самоиздържа".

"Генерираниятресурс от тол такси ще е достатъчен, за да бъде пътният сектор устойчив, да сесамофинансира и самоиздържа". Това каза днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в ефира на Нова телевизия.

"Държавата губи минимум 1.5 млн. лв. на ден от невъвеждането натол-системата, която се бави заради непрекъснати жалби на търга. Приходите оттол таксите ще се ползват единствено и само за поддръжка, ремонти и строежи напътища", категоричен бе Нанков.

Министърът отбеляза, че наесен ще започнатремонтите по магистрала „Тракия“, които ще продължат не повече от месец иполовина. Поет е ангажимент да бъдат рехабилитирани и редица от алтернативнитена магистралите маршрути през следващата година.

„Част от тях са в много лошосъстояние и не са ремонтирани от 35 години“, допълни по темата Нанков, катокоментира, че е нормална практика в страните от Западна Европа да се правирехабилитация и поддръжка на пътищата на всеки 6-7 години.

„Ако искаха да вземат паметника, имаха 5-6 години да го направят“,изтъкна министърът във връзка с желанието на БСП да получи безвъзмездно правона собственост върху комплекс връх Бузлуджа. След промените в закона в началотона тази година, те вече нямат право да получат безвъзмездно право насобственост, а той не може и да бъде експлоатиран като стопански субект.

„10години безвъзмездно право на ползване - такова беше искането на колегите от БСПи ние, като вносители на предложението, бяхме съгласни, както и премиерът, тъйкато това беше неговият ангажимент. Финансовият министър също гласува ЗА“,подчерта министър Нанков и добави, че социалистическата партия не е представиладори конкретен план за възстановяването и целта на ползване на паметника.

„БСПмогат и понастоящем, когато собствеността е държавна, да направят, ако желаят,дарителска кампания и да подпомогнат държавата в поддръжката на паметника“,посочи министърът. В момента паметникът се управлява от областната управа наСтара Загора.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега