Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нанков: Електронната винетна система ще бъде по-гъвкава

Нанков: Електронната винетна система ще бъде по-гъвкава

Новият начин за таксуване ще позволи въвеждането на еднодневни или т.нар. "уикенд" винетки, което ще бъде в услуга на водачите.

Електронната винетна система ще бъде по-гъвкава от сегашната, категоричен бе регионалният министър Николай Нанков в телевизионно интервю за БНТ. По думите му, новият начин за таксуване ще позволи въвеждането на еднодневни или т.нар. "уикенд" винетки, което ще бъде в услуга на водачите. Годишната винетка пък ще важи от дата до дата.

"Ще има по-голям приход в държавата, а тя ще печели от липсата на разпечатване, съхранение и разпространение на сегашните хартиени стикери. С въвеждането на тол-системата най-натоварени ще бъдат тежкотоварните автомобили. Те рушат и амортизират в най-голяма степен републиканската пътна мрежа. Този модел е най-справедлив", посочи още Нанков.

Нанков уточни, че целта на тол-системата е да има един безопасен, сигурен и самофинансиращ се сектор в инфраструктурното изграждане на нашата страна. След въвеждането на новата система за таксуване по пътищата, приходите само в първата година ще бъдат 800 млн. лв., докато при сегашната система те са 300 милиона лв. годишно.

Процедурата за тол-системата отново е спряна, заради подадените жалби, до произнасянето по тях. Според Нанков, процесът по въвеждане на тол-таксите се саботира умишлено от заинтересовани страни, които имат материален интерес да не бъде въвеждана такава такса. Министърът изтъкна, че за да се спечели войната по пътищата, трябва да се спечели войната за тол системата.

Процедурата по изграждане на тол-системата е на финалната си права. Има подадени 6 оферти и се очаква решението на компетентните институции по подадените жалби. Ако решението е в полза на възложителя, ще бъде назначена комисия за разглеждане на офертите. В обозрими срокове тол-системата ще бъде факт, заяви категорично министърът. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега