Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нанков: С шест месеца ще се забави стартът на магистрала Русе - Велико Търново

Нанков: С шест месеца ще се забави стартът на магистрала Русе - Велико Търново

Причината са обжалвания.

Сшест месеца ще се забави стартът на новата магистрала от Русе до Велико Търново.Това коментира днес министърът на регионалното развитие и благоустройствотоНиколай Нанков в кулоарите на Народното събрание. Той обясни,че причината еподадена жалба от жители на село Хотница. Според Николай Нанков да имаобжалвания е нормално, но аргументът в този случай не е точен.

"Нито, че щезаобикаля с 30 км, нито, че се увеличава маршрутът между Русе и Велико Търново",каза още регионалният министър. Той опроверга и твърденията, че магистралата ще„виси” над село Хотница. Ще има мостови съоръжения на 250 - 300 метра, както и шумозащитни съоръжения.

Нанков припомни, че държавата е поела ангажимент да построи скоростен път отмагистралата до Горна Оряховица и летището там, тъй като това ще бъде една от индустриалнитезони на Северна България. По думите му, от техническа гледна точка, трасетозаобикаля със 7 километра града – вариант, който е с около 300 млн. лв. по-евтин от т.нар. „син вариант“,преминаващ почти през центъра на Горна Оряховица.

Регионалният министър съобщи, че  ако има прекалено дълго забавяне със сроковете за магистралата, ще започне работата по пътя Ботевград – Мездра. Обществената поръчка ще стартира през март на два етапа. За съжаление обаче обектите са много, а ресурсите не достигат. "Като внедрим ТОЛ системата, тогава ще можем да говорим накуп за всички", заключи Нанков.

Отвсички язовири за питейно-битово водоснабдяване, за които МРРБ отговаря, самояз. „Бели Искър“ се нуждае от ремонт. Такъв предстои, в момента се подготвятристранното споразумение, съобщи още министърът. По думите му законът екатегоричен – държавата е собственик на язовира, представлявана от областнияуправител. Това се отнася и за язовир „Огняново“ и всички останали комплексни язовириза питейно-битово осигуряване, стопанисвани от МРРБ, които са в отличносъстояние.

„Регионалното министерство винаги е извършвало ремонт на язовирнитестени“, коментира Нанков и даде за пример язовирите „Студена“ и „ХристоСмирненски“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега