Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Направиха демонстрация на новата авиолинейка на Бургас

Направиха демонстрация на новата авиолинейка на Бургас

Тежко пострадала при производствен инцидент жена с черепно-мозъчна травма и счупени ребра беше транспортирана с авиолинейка от новата хеликоптерната площадка на МБАЛ Бургас до специализирано медицинско заведение в София. Акцията по спасяването на пациентката беше демонстрационна и целта и бе да покаже възможностите за реагиране при спешни случаи.

Тежко пострадала при  производствен инцидент  жена с черепно-мозъчна травма  и счупени ребра беше транспортирана с авиолинейка от новата хеликоптерната площадка на МБАЛ Бургас до  специализирано медицинско заведение в София. Акцията по спасяването на пациентката беше демонстрационна и целта и бе да покаже възможностите за реагиране при спешни случаи.

В демонстрацията се включиха доброволци от БЧК - Бургас и медици от МБАЛ Бургас. Професионалните екипи на авиопревозвача "Хели Ер" показаха в  реално време как се действа в спешни ситуации, когато залогът е човешки живот. Във възстановката беше използван и високотехнологичния реанимобил, подарен от   Израел в знак на признателност за бързата и компетентна логистична и медицинска помощ, която беше оказана на пострадалите от атентата на летището в Сарафово. 

Демонстрационната акция беше разиграна пред очите на десетки граждани, кмета на Бургас Димитър Николов, зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, председателят на Общинския съвет Костантин Луков, прокуриста на болницата д-р Бойко Миразчийзки, общински съветници и журналисти.

"Авио линейки на превозвача "Хели Ер" ще бъдат на разположение през целия  туристически сезон, за да може да се  реагира адекватно при спешни случай, инциденти и аварии. Надявам се, че осигурявайки тази услуга ще можем да спасим много човешки животи", заяви кметът Димитър Николов.

Хеликоптерната площадка беше изградено от Община Бургас за по-малко от 10 дни. Съоръжението се намира на югозападния паркинг на болницата и заема ¼ от площта му. Локализацията му е съобразена с необходимостта от безопасни подходи при извънредни  или спешни ситуации. При спешност хеликоптерът може да транспортира болен или специализиран медицински екип от Бургас до София например само за 01.30 часа. Оператор  на услугата  е "Хели -Eр". 

В хеликоптерът има бордна система за пациентски мониторинг и кардиостимулация Corpuls 3 на немската фирма GS - модерен уред, комбиниращ 12-канално ЕКГ, бифазисна дефибрилация в ръчен и автоматичен режим, капнограф, екстракорпорален пейсър, адхезивни електроди. Уредът измерва неинвазивно кръвно налягане, сатурация и периферен пулс,температура на 2 канала.

Данните се записват и могат да се принтират на 6-канален принтер, като могат да се изпращат в съответната болница по време на полета. Специализираната летателна машина разполага с транспортен вентилатор и аспиратор за обдишване на пациента, кислородна система, амбулаторна чанта, носилка и лебедка.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега