Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Напусна ни президентът д-р Желю Желев

Напусна ни президентът д-р Желю Желев

Днес, 30 януари 2015 година, на 79-годишна възраст внезапно почина първият демократично избран президент на Републиката д-р Желю Желев, съобщиха от пресцентъра на президентството.

Днес, 30 януари 2015 година, на 79-годишна възраст внезапно почина първият демократично избран президент на Републиката д-р Желю Желев, съобщиха от пресцентъра на президентството. Философ и виден дисидент, общественик и държавник, д-р Желю Желев е основен инициатор и съосновател на Клуба за гласност и преустройство и е сред основателите на Съюза на демократичните сили.

Д-р Желев бе председател на Парламентарната група на СДС във Великото Народно събрание (юни 1990 г.). На 1 август 1990 г. е избран от ВНС за Президент на Република България, а на 19 януари 1992 г., съгласно новата Конституция на страната, е избран за държавен глава пряко от народа. 

От 1993 г. е патрон на Либералния интернационал, а от 1997 г. е почетен председател на партия „Либерално-демократична алтернатива”. Президент е на Фондация „Д-р Желю Желев“, член, основател и Президент на Балканския политически Клуб. Носител е на най-високото държавно отличие орден „Стара планина“ I степен, както и на множество академични и държавни награди.

Поклон пред паметта му!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега