Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нарушители предупреждават за данъчни проверки в нета, пускат снимки на инспекторите

Нарушители предупреждават за данъчни проверки в нета, пускат снимки на инспекторите

По данни на ведомството, създатели на интернет общността са търговци, чиито магазини и ресторанти са били запечатани за данъчни нарушения.

Нарушители, санкционирани от НАП, менажират Фейсбук група, в която предупреждават за проверки на приходната агенция. В затворената група се пускат снимки на инспекторите, направени по време на проверки, за да могат следващите проверявани да ги разпознават по-лесно, информират от Агенцията.

По данни на ведомството, създатели на интернет общността са търговци, чиито магазини и ресторанти са били запечатани за данъчни нарушения. А такива не липсват и това лято. До момента от НАП са извършили над 2 500 проверки, като констатираните нарушения са близо 170. Преобладават такива, свързани с неиздаване на касови бележки, установена разлика в касовата наличност и др. Данъчни инспектори следят и за движението на рискови стоки, включително алкохол и тютюневи изделия.

Контролът се осъществява от органите по приходите чрез извършване на контролни покупки, съпоставка на касовата наличност с отчетените обороти, проследяване на плащанията и отразяването им в касовата книга на обектите. Установените при проверките обороти от продажби се съпоставят с данните получени в НАП чрез дистанционната връзка на фискалните устройства. За пръв път през тази година неиздаването на касови бележки се санкционира освен с глоба, но и със запечатване на обекта, като до момента мярката е приложена спрямо 1 200 търговци, посочват от Приходната агенция.

"Информацията в групата във "Фейсбук" няма да помогне на търговците при съпоставката на наличните пари в касата с отчетените на касовия апарат. Най-сигурният начин за предпазване от санкция е отчитането на оборота при всяка продажба", коментира Васил Панов, директор на дирекция "Контрол" в НАП

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега