Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нашата Коледа: Тънкостите на идеалните снимки на празничната трапеза

Нашата Коледа: Тънкостите на идеалните снимки на празничната трапеза

4 дни остават до Коледа.

4 дни остават до Коледа. Подготовката ври и кипи и съвсем скоро у дома ще плъзнат изкусителни аромати от разнообразните ястия и десерти, които ще намерят място на празничната трапеза. Е, нека си го признаем - напоследък част от аранжировката на всяка сервирана чиния е отчасти, за да изглежда тя добре на снимка.

Независимо дали ще бъде за семейния архив, за Facebook или Instagram, за да изпратим на близки, или просто за удоволствие, все по-често ни се приисква да заснемем кулинарните си произведения. А Коледа е не само пир за стомаха, но и пир за душата по отношение на красивите маси и плата. Съществуват някои трикове, които ще Ви помогнат да направите идеалната снимка на идеалната порция или трапеза.

На първо място е добре храната да е приготвена от качествени продукти, които ще дарят на ястието силните и красиви цветове, които да изглеждат добре при заснемане, съветват кулинарните блогъри Гай и Марк пред “Daily Mail”. Освен това, най-добре е да забравите белите чинии, които отразяват ярко светлината и “изпичат снимката”. Вместо това заложете на различен цвят за сервиране и аранжирайте цветно масата.

”Развихрете се с различни по размер и цвят кърпи и покривки, чинии, купи и т.н. Симетричността и еднаквите чинии вече не са на мода. Ние предпочитаме еклектично разпръснатите ястия в различни плата”, казват кулинарните блогъри. Дори у нас могат да се намерят и евтини подноси и керамика, които да разнообразят декорацията на масата и да направят както трапезата, така и снимките Ви страхотни.

Третият съвет на Гай и Марк е винаги да заснемате храната, докато е гореща. Същото се отнася и за яденето - топлото ястие е винаги по-вкусно. Прясната порция има по-свеж и апетитен вид от престоялата. Освен това все още е запазила структурата, сочността и формата си.

Що се отнася до светлината - най-добре е да се стремите да правите снимките си на естествена светлина. Ако все още навън е светло, можете да направите кадрите по-близо до прозореца, веднага след като ястието е готово. Ако пък слънцето вече е залязло, осигурете си възможно най-много светлина в стаята, като се пазите да не хвърляте сянка с тялото си.

Независимо дали снимате с телефон или фотоапарат, изберете позиция, от която фонът да е коледната елха, камината, празна стена, канапе с бохемски метнато одеяло или друга неразсейваща погледа основа на кадъра си. Не се тревожете, ако нещо не се побира на снимката, така ще изглежда по-ефектно. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега