Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нашенци гласуват в 168 секции отвъд граница

Нашенци гласуват в 168 секции отвъд граница

Българите, живеещи отвъд граница, ще гласуват в общо 168 секции, разкрити в 35 държави. Това съобщи в ефира на БНР говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Българите, живеещи отвъд граница, ще гласуват в общо 168 секции, разкрити в 35 държави. Това съобщи в ефира на БНР говорителят на ЦИК Александър Андреев.

"Бяха подадени 7790 приети заявления, въз основа на тях, ЦИК определи 167 секции в 35 държави, като в 4 от тези държави все още се очаква съгласие от приемащата държава за разкриването на секциите", обясни Андреев. Говорителят на ЦИК поясни още, че секции са открити в местата, където при предишни избори 5 години назад е имало повече от 100 избиратели, както и там, където има подадени заявления.

Именно по тях са сформирани избирателните списъци. Онези граждани, които не са подали заявление, ще могат да гласуват в открита избирателна секция, като представят документ за самоличност и декларация, че имат право да гласуват.

Освен това, днес изтича срокът за подаване на заявление за гласуване в подвижна урна от хората с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение. Те ще могат да направят това с подвижна избирателна кутия, ако подадат до днес заявление по образец - Приложение номер 19 от изборните книжа до кмета на общината по постоянен или по настоящ адрес. Заявлението може да бъде подадено лично, по пощата, с факс или чрез електронно заявление през интернет-страницата на съответната община.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега