Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нашенци консумират по 36 кг. захар годишно

Нашенци консумират по 36 кг. захар годишно

Българите консумират по 36 кг. захар годишно, съобщиха от Националния център за опазване на общественото здраве (НЦОЗА) пред ТВ7. В изнесения доклад се посочва особено тревожната практика всеки втори българин да злоупотребява с храни и напитки, съдържащи захар.

Българите консумират по 36 кг.захар годишно, съобщиха от Националния център за опазване на общественотоздраве (НЦОЗА) пред ТВ7. В изнесения доклад се посочва особено тревожнатапрактика всеки втори българин да злоупотребява с храни и напитки, съдържащизахар.

Опасността при завишенатаконсумация на захар идва най-вече от застоялия начин на живот, който нашенциводят. Според проучването на НЦОЗА, половината от жените и 45% от мъжете у наспрекарват пад пет часа дневно в седнало положение.

Ситуацията се усложнява и оттова, че около 80% от мъжете и 30% от жените или спортуват рядко, или не гоправят въобще. Липсата на физически натоварвания и прекомерната консумация назахар водят до затлъстяване. То пък е причина за множество други заболявания,сред които диабет, сърдечно-съдови болести и др.

Световната здравна организацияпрепоръчва хората да консумират около 60 гр. захар на ден. Трябва да се имапредвид обаче, че това е общото количество, което организма си набавя от всичкихрани и напитки, които приемаме дневно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега