Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нашенци на масов "шопинг туризъм" в Турция, заради срива на лирата

Нашенци на масов "шопинг туризъм" в Турция, заради срива на лирата

Те пазаруват не само традиционните дрехи, перилни препарати и козметика, но и хранителни стоки, лекарства и други стоки.

Нашенци открай време "прескачат" до южната ни съседка на пазар, но сривът на турската лира привлече нова вълна от "шопинг туристи" от България и дори Румъния, Македония и Гърция. Те пазаруват не само традиционните дрехи, перилни препарати и козметика, но и хранителни стоки, лекарства и други стоки. Запасяват се добре и дори с транспортните разходи покупките им излизат изгодно.

"Като цяло турската лира се срина от средата на миналата година до настоящия момент почти два пъти спрямо българския лев. Това на практика означава, че като цяло ценовото ниво там е паднало два пъти спрямо нашето - средно. Има много стоки, които са паднали с повече, някои лекарства там струват 4 пъти по-евтино, отколкото в България, а някои хранителни стоки са два пъти по-евтини", коментира икономистът Георги Вулджев в ефира на БНТ.

Туристическите агенции у нас "яхнаха вълната" и започнаха да предлагат все повече еднодневни екскурзии до Одрин. Маршрутът включва големи търговски центрове, където могат да се намерят реплики на известни марки за до 10 лева. Оригиналните стоки също набират популярност. Литър зехтин върви по 4-6 лева, а яйца размер М може да се намерят и за 12 стотинки.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега