Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Небивал интерес към Работилницата за рамки със стари солничарски дъски

Небивал интерес към Работилницата за рамки със стари солничарски дъски

Десетки хора на различна възраст, деца и дори бебета, майсториха оригинални рамки край Лагуната.

При много голям интерес премина снощи последната арт работилница на Българска фондация Биоразнообразие в пространството „симБиотично“ на Атанасовско езеро. Десетки хора на различна възраст, деца и дори бебета, майсториха оригинални рамки край Лагуната.

Оказа се, че предизвикателството да ковеш пирони в дебели и стари солничарски дъски не плаши участниците, дори и в крехка възраст, но пък украсата на готовите рамки си беше истинско забавление, защото в употреба влязоха миди, обли камъчета, стъкла шлифовани от морето, канап, лико и бои. Въображението на всеки участник му позволи да създаде уникален арт продукт, който да си отнесе в къщи, а най-смелите дори пирографисваха по старото дърво.

Закъснелите участници трябваше сами да режат останалите дебели дъски, защото тези, които стотиците парчета с различна дължина, които бяхме подготвили с помощта на дърводелеца на Черноморски солници АД попривършиха.

Иначе дъските се ползват като облицовка за валовете, които разделят езерото на 170 различни по големина басейни. Свръхсолената вода в Атанасовско езеро обаче силно им въздейства и за десетина години ги прави вече негодни за употреба. За участниците в работилницата организаторите бяха подготвили и специална изненада – сиропи от листа от смокини и от мента с много лед и лимон, както и вкусни бонбони с карамел и сол от Атанасовско езеро.

С организирането на работилниците и арт ателиетата се увеличи значително интересът към „симБиотично – пространство на Атанасовско езеро”, затова организаторите решиха да удължат работното време до 10 септември, което ще позволи и през идващите празнични дни, бургазлии да се насладят на това специално място, което разказва всичко най-интересно и важно за уникалното Атанасовско езеро.

Специалната комбинация от културни и природни, материални и духовни ценности на Атанасовското езеро го превръща в перфектна образователна среда, но и в място, където човек може да се докосне до различните сфери на изкуството, да се потопи в басейните с луга и кал, да покара велосипед и да се забавлява неподправено.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега