Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ненков: Имаме функционираща паралелна система за Спешната помощ

Ненков: Имаме функционираща паралелна система за Спешната помощ

Фирмата, която до този момент поддържаше комуникационната свързаност на спешна помощ, прекратява обслужването. От Министерството на здравеопазването са обявили нова обществена поръчка за избор на партньор. Забавяне на линейки обаче няма да има, уверяват от Министерството на здравеопазването.

Към момента има изградена паралелна функционираща система за свързаност между екипите, ЦСМП и тел. 112, което гарантира плавното преминаване, заяви зам.-министърът Мирослав Ненков на пресконференция днес. Повод за срещата с медиите бе писмо от фирмата-изпълнител на услугата по осигуряване на комуникационна свързаност и поддръжка на информационно-комуникационните системи на спешна помощ, в което се казва, че фирмата ще пристъпи към поетапно спиране на дейностите, считано от 14 август.

"Във всички ЦСМП са налични и функционират архивиращи системи за приети и отработени сигнали. Категоричен съм, че сътресения няма да има – на практика до подписването на нов договор ще върнем стария режим, по който екипите са работили преди 2009г. Най-страшното, което може да се случи, е временно адресите да бъдат писани на ръка",  обясни още д-р Ненков.

Договорът с досегашната фирма изпълнител е изтекъл на 22.07.2017г., а МЗ е пристъпило към единствената законова процедура – обявяване на нова обществена поръчка по реда на ЗОП. Процедурата ще отеме два месеца, като стойността на поръчката е с 1 млн. лв. по-ниска от досегашната, а в условията е заложено фирмата - контрагент да снабди с мобилни паник-бутон и всеки от екипите на спешната помощ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега