Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ненчев: Въоръжените сили ще участват в антитерористични акции

Ненчев: Въоръжените сили ще участват в антитерористични акции

Днес премиерът Бойко Борисов свика извънредно заседание на Съвета по сигурността. Повод за събирането бе проекта за антитерористичния закон, който се очаква да влезе в НС през следващата седмица.

Днес премиерът Бойко Борисов свика извънредно заседание на Съвета по сигурността. Повод за събирането бе проекта за антитерористичния закон, който се очаква да влезе в НС през следващата седмица. В закритото заседание участваха министрите на вътрешните работи, отбраната, външните работи, финансите, началникът на отбраната, главният секретар на МВР, председателите на ДАНС и на ДА "Разузнаване", директорът на служба "Военна информация", началникът на НСО, секретарят на Съвета по сигурността, както и двама представители на президента.

На заседанието бяха обсъдени ограничения по отношение на правата и свободите на граждани при провеждането на антитерористични операции, задължение на телефонните оператори да предоставят незабавен достъп до трафик данните в случай на непосредствена опасност от извършване на тероризъм, както и да се дадат пълномощия на ДАНС да използва агенти под прикритие. Освен това е предложен план за спешно обучение на военните за реакция при терористична атака, информират от БНТ.

Ще започнем подготовка на военните за предотвратяването на терористични опасности. Това каза министър Николай Ненчев пред журналисти на излизане от Съвета. "Ако законът бъде приет, военните ще имат право да обискират, да проверяват вещи, да задържат, да използват оръжие, което ме кара да мисля, че незабавно трябва да започнем подготовка на нашите военнослужещи, защото те не са изпълнявали такива мисии и ангажименти“, заяви министър Ненчев.

По повод намеренията да бъдат ограничавани правата и свободите на граждани при провеждането на антитерористични операции, военният министър обясни, че подобни мерки и техният обхват ще зависят от конкретната заплаха. Във връзка с друга от предвижданите мерки за задължаване на телефонните оператори да предоставят незабавен достъп до трафик данните в случай на непосредствена опасност от извършване на тероризъм, той коментира: „Има някаква реакция, но смятам, че предложения текст е справедлив.“

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега