Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Неутрализираха престъпна група за трафик на жени в Германия

Неутрализираха престъпна група за трафик на жени в Германия

Двама от участниците в криминалната организация са задържани в Ямбол в сряда.

Служители на ГДБОП, под ръководството на Специализирана прокуратура, неутрализираха престъпна група, занимавала се с трафик на жени в Германия. Двама от участниците в криминалната организация са задържани в Ямбол в сряда, информират от МВР. За третия е установено, че към момента е в Германия. За него вече е издадена европейска заповед за арест, предстои да бъде задържан и доведен в  България.

По данни на властите, групата оперира от 2011 година насам. Двама задържани у нас са се занимавали с набирането на жени от Ямбол и региона. Обещавали им апартаменти и доходоносна работа в немския град Леге. Превеждали ги там с личните си автомобили и ги „предавали“ на живеещия от години в германския град трети участник в престъпното сдружение, който ги включвал в „бизнеса“. На повечето от жените се наложило да проституират против волята им, тъй като пристигнали с обещания за друга работа.

При извършените претърсвания в трите апартамента на участниците в групата за иззети пари, банкови преводи от Германия и множество други документи, доказващи престъпната им дейност. Иззети са двата автомобила, с които е осъществяван трафика, разпитани са свидетели, събрани са и други доказателства.

На 25 януари Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на трима участници в организирана престъпна група за незаконен трафик на хора с цел сексуална експлоатация от България за Федерална република Германия и с прокурорско постановление на двамата задържани е наложено прокурорско задържане до 72 часа.

На 27 януари 2017 г. от Специализирания наказателен съд ще бъде поискано налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега