Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Николай Тишев: За мен всяко празнуване на Никулден е специална история

Николай Тишев: За мен всяко празнуване на Никулден е специална история

В навечерието на Никулден се срещнахме с един от именниците на Бургас, чийто живот е свързан с морето и корабоплаването. Николай Тишев е изпълнителен директор на Пристанище Бургас, но кариерата му открай време е посветена на морския транспорт и пристанищната дейност. Роден на 15 септември 1975 година, Тишев завършва Финански и Застраховане, след което поема по дългия път до днешното си назначение.

В навечерието на Никулден се срещнахме с единот именниците на Бургас, чийто живот е свързан с морето и корабоплаването.Николай Тишев е изпълнителен директор на Пристанище Бургас, но кариерата муоткрай време е посветена на морския транспорт и пристанищната дейност. Роден на15 септември 1975 година, Тишев завършва Финански и Застраховане, след коетопоема по дългия път до днешното си назначение.

„PoligrafF“ се срещна с него, за да научи как именникътпосреща Никулден, дали смята, че името му е предопределило професионалния мупът и какво предстои да се случи с Пристанище Бургас. Ето какво ни сподели той: 

Откъде идва името Ви? Кръстен ли сте на някого?

Да, кръстен съм на дядо си Никола. 

Как посрещате обикновено имения си ден? Спазвате ли определени традиции?

Обикновенно празнувам именния си ден сприятели и семейството ми. 

В предварителния ни разговор споменахте, че ще пътуватеизвън града. Къде ще посрещнете имения си ден тази година?

За съжаление ми се налага да пътувам заСофия по работа и поради обстоятелствата ще се наложи да празнувам извънБургас.  

Имате ли някаква специална история, свързана с Никулден?

Ако приятното прекарване на празника сприятели, може да се приеме за специална история или че името ми е свързано спразника на морето и Бургас, значи всяко празнуване на Никулден е специалнаистория за мен. 

А любима Никулденска рецепта?

По принцип, като човек от морето и именникхаресвам традиционната рецепта за Никулден, пълнен шаран с плънка от орехи,ориз и подправки.  

Суеверен ли сте? В няколко интервюта сте споменавали, че целият Ви стаж есвързан с морския транспорт и пристанищната дейност – смятате ли, че иманякаква връзка между името Ви и професионалната Ви връзка с морето?

Не мисля, че съм суеверен човек. Да,целият ми стаж е свързан с морския транспорт и пристанището. Не смятам, че иманякаква връзка между професионалната ми кариера и името ми, дори ако името мибеше друго пак щях да се насоча към същата професионална сфера. 

Тази година оглавихте Пристанище Бургас, при това в особено важен момент –точно преди отварянето на Морската гара. След успеха, който новият терминалпожъна, каква е следващата точка от дневния ред по проекта за модернизиране напорта?

През сезон 2013 година в Бургас и Несебър бяха съгласувани, рекордните за цялата му история, 53 корабни посещения съсзаявени около 20 000 пасажери, като през Бургас акустираха в рамките на двеседмици 5 круизни кораба с5670 пасажера(м. Октомври), като на най-големият кораб м/к Celebrity Constellation застана два пъти  на 05 и 13октомври.

Ръководството на „Пристанище Бургас” ЕАД работи по инвестиционен проект „Марина Порт Бургас” терминал Бургас Изток 1 за обект„Зона за обслужване на яхти”. Той включва проектиране на яхтостоянки, както иизготвяне на техническа спецификация. Ситуирането на Маринатае предвидено по кейовия фронт на нулево корабно място с дълбочина 7.00 метра ипоставяне на пантони за плавателни съдове.  

През2015 година се очаква Морската гара и пространството около нея да отвори засвободен достъп за граждани. Има ли начин това да се случипо-рано?

През 2014 годиназапочва изграждането на трафик кулата, най- вероятно през месец януари илифевруари.  Пристанище Бургас ще сеосигури достъп на гражданите и гостите на Бургас до Морска гара и Яхт клубаотвори не по-рано от 2015 година, причината е, че първо трябва да бъдеизградена трафик кулата. 

Какво ще пожелаете на бургазлии за празника?

Поздравявам  всички свои работници и служители,контрагенти и товародатели, гости и жители на гр. Бургас по повод 6 декември –Никулден. Нека Свети Николай Чудотворец, повелителят на морските стихии, наморяците и рибарите, да бди над вас, вашите близки и над всички хора, за коитоморето е съдба и живот!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега