Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Николов: В Бургас учителската професия си върна своя авторитет и престиж

Николов: В Бургас учителската професия си върна своя авторитет и престиж

Кметът се срещна с повече от 100 млади преподаватели, които за първа година са част от учителската професия.

Кметът Димитър Николов се срещна с повече от 100 млади преподаватели, които за първа година са част от учителската професия. Срещата с тях е посветена на Деня на народните будители и има за цел да мотивира хората на просветата да прилагат съвременни методи в обучението на децата. На нея присъства и зам.-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева.

"Наличието на толкова много млади преподаватели в бургаските училища показва, учителската професия си върна своя авторитет и престиж. Вие ще бъдете пример за подражание, който бургаските деца ще следват. Преподавайте със самочувствие, за да създавате и самочувствие във вашите ученици. На вас се пада високата отговорност да обучите и възпитате новите поколения на Бургас, в това число и на България. Вярвам във вас и в успехите на Вашите ученици", каза в обръщението си към учителите кметът Николов.

Той допълни, че предизвикателството на днешното време е да се изгради младо поколение, което да бъде по-добре подготвено за предизвикателствата на живота, с по-активно мислене и ориентирано към съвременните технологии.

"Образователният процес е отворен и той се надгражда. Успехите през последните години на бургаските ученици го доказват и ни задължават. Убедени сме, че тези успехи стават в голяма степен благодарение на упоритостта, професионализма и настояването на бургаските преподаватели. Ще се радвам да ни давате възможност да подкрепяме различни ваши идеи и проекти, които не могат да намерят реализиране чрез съществуващите учебни планове", каза още Николов.

Кметът призова младите преподаватели да бъдат отворени към родителите на своите ученици, тъй като те дават ценни съвети за развитието на образованието. Община Бургас вече втора година прилага различни начини за подобряване на образователната инфраструктура чрез инициативи на самите родители.

По време на срещата всеки учител получи подарък издание на "Епопея на забравените" с послание за успехи в професията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега