Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Николов: Водим преговори със Софийски университет и УАСГ за разкриване на филиали в Бургас

Николов: Водим преговори със Софийски университет и УАСГ за разкриване на филиали в Бургас

Подходящо място за техните занятия, според екипа на Николов, е новият Конгресен център в пристанището.

"Водим напреднали преговори със Софийски университет и Университета по архитектура, строителство и геодезия, които проявяват интерес да разкрият свои филиали в Бургас. Предвидените специалности няма да дублират тези в нашите висши учебни заведения", съобщи Димитър Николов.

След като през миналата 2018-а година в града отвори филиал на Националната художествена академия, а тази есен Бургас се сдоби и с Медицински факултет към държавния университет „Проф. д-р Асен Златаров“, администрацията си е поставила нови академични цели. Една от тях е да се привлекат ВУЗ-ове от страната, които да разкрият филиали в града.

Подходящо място за техните занятия, според Николов и екипа му, е новият Конгресен център в пристанището, само на метри от Магазията, където миналата година се настани НХА. Сградата е конструктивно готова. Започва оформлението, оборудването и обзавеждането на нейните вътрешни пространства.

Конгресният център ще се използва целогодишно като място за провеждане на конференции, браншови срещи, изложби, концерти, образователни форуми, обучителни семинари. Сградата се състои от шест нива, многофункционална зала за 500 души, офисни площи, кабинети за научно-изследователска дейност и др.

В управленската програма на Димитър Николов за следващите 4 години е залегнало създаването на Регионално конгресно бюро, което да обедини различни конгресно-културни центрове, хотели и туроператори. То ще работи за привличане на големи национални и международни събития в Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега