Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Николов: Транспортната схема не удовлетворява всички бургазлии!

Николов: Транспортната схема не удовлетворява всички бургазлии!

Градоначалникът е поставил срок до 22-ри февруари, в който ръководството на "Бургасбус" трябва да представи конкретни предложения, които в максимална степен да бъдат съобразени с очакванията на бургазлии.

"Стигнах до категоричния извод, че транспортната схема не удовлетворява всички и сме длъжни да се съобразим с тях", отсече кметът Димитър Николов в пост в социалната мрежа "Facebook". Градоначалникът сподели, че е поставил срок до 22-ри февруари, в който ръководството на "Бургасбус" трябва да представи конкретни предложения, които в максимална степен да бъдат съобразени с очакванията на бургазлии.

"През годините ми като кмет, съм се ръководил единствено от убеждението, че всеки нов проект трябва да води към подобряване качеството на живот на моите съграждани. През двата месеца от въвеждането новата транспортна схема тя трябваше да бъде адаптирана към спецификата на града така, че да е удобна за хората, но виждам, че това не навсякъде е факт", коментира още кметът Николов.

Градоначалникът подчертава, че проектът „Интегриран градски транспорт“ е изключително мащабен и непознат за България и няма как неговото реализиране да не носи текущи проблеми. Недостатъците в момента обаче били твърде много.

"При наличието на толкова оплаквания, предимно от „Меден рудник“, няма как да не реагирам. И в крайна сметка няма никакво значение тежката европейска експертиза и подготвеност на чуждестранните специалисти, консултирали проекта, защото знам, че не може да се реализират общи стандарти, без да са съобразени със спецификата на Бургас", допълва Николов.

Що се отнася до конкретните искания на хората, кметът е поставил задача на ръководството на "Бургасбус" да се съобрази приоритетно с три неща:

- Решаване на проблема с липсата на валидатори в тролеите и маршрутките, което води до оскъпяване на пътуването;
- Свеждане до минимум необходимостта от прикачвания от едно на друго превозно средство, което води до удължаване на времето за пътуване;
- Съобразяване с искането да се удължат маршрутите на определени линии така, че да свързват отдалечените зони в града.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега