Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нинова: Заселването на бежанци в определени региони не е решение на демографската криза

Нинова: Заселването на бежанци в определени региони не е решение на демографската криза

Коментарът на Нинова бе по повод изказването на изпълнителния директор на Националното сдружение на общините Гинка Чавдарова. Лидерът на левицата, обаче, изрази опасение, че така има огромна опасност да привлечем нови мигранти.

Заселването на бежанци в общини с лош демографски профил не е решение на проблема обезлюдяването им, а може да създаде по-сериозни проблеми, свързани със засилване на имигрантския поток и създаването на гета. На това мнение е лидерът на БСП - Корнелия Нинова. Вместо това тя предложи тези празни жилища да бъдат ремонтирани и предоставени на млади български семейства.

Коментарът на Нинова бе по повод изказването на изпълнителниядиректор на Националното сдружение на общините Гинка Чавдарова. Лидерът на левицата, обаче, изрази опасение, че така има огромна опасност да привлечем нови мигранти.

"Досега Меркел им казваше: „Елате, ние ще ви помогнем“, а сега Борисов им казва: „Елате, ще ви дадем жилища, училища, личен лекар, социално подпомагане и заетост. Това е директна покана да дойдат, че ние ще им уредим живота", посочи Нинова и определи твърдението, че това ще пребори демографската криза като "цинизъм".

Тя е на мнение, че проблемът с обезлюдяването на малките населени места е сериозен за страната ни, но може да се реши като бъдат заселени български семейства, а не арабски. "В три закона сме направили предложения българският национален бюджет да отдели сума, която да инвестира в такива райони", обясни председателят на левицата.

Нинова заяви още, че подобна практика не би могла да бъде поета самоинициативно от общините, а трябва да бъде възложена от правителството, което до този момент не се е случило. "Кой акт и кой орган в България заложи на общините това задължение?", попита Нинова.

"Искаме информация от министъра на финансите Владислав Горанов кои общини са представили такива пилотни проекти и кой е източникът на тяхното финансиране – европейски пари или национален бюджет. Искаме да ни се предостави проектът за бюджет за 2017 г, за да видим дали са заложени там пари за тази дейност", подчерта Нинова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега